Wi-Fi-роутер із сім-картою – 4 нюанси використання

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато хто купує Wi-Fi-роутер із сім-картою – це зручно в тому разі, якщо є проблеми з кабельним підключенням. Припустимо, доступ в інтернет часто пропадає з вини провайдера.

Після того як пропав інтернет, маршрутизатор автоматично переключиться на мобільного оператора, і користувач не залишиться без доступу до мережі. Здавалося б, усе добре, але є нюанси. Поговоримо про них.

Потрібно платити за тариф

Бажано, щоб усередині Wi-Fi-роутера стояла сім-карта з майже безлімітним тарифом (з повним анлімом сьогодні дуже туго) і з великою кількістю гігабайт. За це щомісяця доведеться викладати певну суму, навіть якщо інтернетом не користувалися. Існують спеціальні тарифні плани для роутерів – траплялися випадки, що під час використання звичайного тарифу мобільний оператор вимикав сім-карту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тут як пощастить, але сильно заощадити не вийде. Використовувати помегабайтну тарифікацію не варто – що, якщо вимкнення відбудеться в той момент, коли підключені до роутера пристрої оновлюються або відбувається завантаження даних?

Перемикання не завжди моментальне

У разі, якщо ви спілкуєтеся за аудіо або відеозв’язком, то, найімовірніше, дзвінок обірветься. Перемикання не буде моментальним, невелика затримка все одно має місце. До того ж зміниться IP-адреса, і це може не сподобатися будь-якому програмному забезпеченню, яке працює з інтернетом.

Не завжди хороша швидкість

У разі, якщо ви підключені до інтернету кабелем, то, найімовірніше, ваша швидкість 100 Мбіт/сек і вище. Мобільні мережі зараз працюють у 4G, швидкість якого рідко перевищує 30 Мбіт/сек. До того ж, можливо, роутер підключиться за старішим стандартом 3G, де швидкість буде кілька мегабіт.

Такої швидкості не вистачить для кількох пристроїв і комфортного використання інтернету. Також може бути ситуація, коли роутер перебуває десь у кутку між двох стін – у цьому разі навіть на 4G швидкість може бути суттєво знижена через перешкоди.

Роутеру потрібне джерело живлення

У разі, якщо вимкнення інтернету сталося через різке відключення електрики, то роутер потрібно живити від джерела резервного живлення (ДБЖ). Ноутбук працює від акумулятора, смартфон теж, а всередині роутера батареї немає. А це додаткові витрати на придбання джерела безперебійного живлення, якщо в будинку немає стаціонарного ПК.

Висновок

Wi-Fi-роутер із сім-картою підійде, якщо потрібно не втратити доступ до мережі раптово. Буде потрібно кілька секунд, і відбудеться перемикання. Швидкість, звичайно ж, не та, але без доступу в мережу користувач не залишиться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.