Як не нашкодити новій батареї в смартфоні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Акумулятор у смартфонах досі залишається найвразливішим елементом. Адже всі частини, крім акумулятора, можуть працювати нескінченно. Як продовжити життя акумулятора і не нашкодити навіть новому смартфону? Нижче я розповім кілька порад.

Правильний заряд

Хто б що не говорив, особливо “мудрі” домашні електротехніки, але зарядка має бути правильна. Не дарма багато виробників почали вбудовувати це у свої пристрої як функцію. Наприклад, це є у мене в ноутбуці і в iPhone 8.

Йдеться про те, щоб не заряджати пристрій до 100% і не розряджати нижче 10-20%. Краще тримати заряд у діапазоні від 20 до 80%. Так батарея витримає набагато більше циклів заряду/розряду і її ємність довго не падатиме.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Температурний режим

Не використовуйте смартфон в аномальну спеку або холод. Акумулятор працює за хімічними принципами і температура навколишнього середовища тут відіграє чималу роль. Найкращий температурний діапазон використання 0 – 25°C.

Налаштування смартфона

Важливу роль відіграє і правильне налаштування смартфона. Обов’язково користуйтеся автоналаштуванням яскравості екрана. Воно не тільки берегтиме ваші очі, а й збереже ваш акумулятор. Також стежте за найбільш ненажерливими сервісами та додатками. Швидка витрата заряду і часті зарядки навряд-чи підуть на користь акумулятору.

Висновок

Якщо дотримуватися цих простих порад, ваш гаджет “житиме” набагато довше. Ну а скептики, які люблять вмикати все, що є в телефоні з гаслом: “Ну а навіщо тоді смартфон? нехай все працює!” і користуються тільки дзвінками, нехай міняють батареї хоч щороку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.