Як правильно складати запити в ChatGPT

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нейромережа ChatGPT – одна з найсучасніших нейронних систем з величезною базою даних і самонавчанням. Далеко не всі вміють правильно нею користуватися. Дамо кілька порад, як отримати від нейронки те, що вам потрібно.

Під час складання запиту важливо робити його максимально точним.

Мережа навчалася на основі тисяч баз даних, але думки читати не навчилася, і для точної відповіді потрібне відповідно складене правильне запитання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зверніть увагу: нейромережа не зможе використовувати інформацію, яка стосується подій після 2021 року, бо ця інформація їй поки що не доступна. Те саме стосується і генерації картинок.

Значуща неприємність у роботі з ChatGPT – перевантаженість, адже на сьогоднішній день цей сервіс дуже популярний і щодня його використовує величезна кількість користувачів.

Отже, як написати за допомогою ChatGPT усе, що вам потрібно? Правильний алгоритм запиту:

  1. Починати запит потрібно зі слів-дій, наприклад, “створи”, “придумай”, “вигадай”, “вигадай” тощо. Вносьте більше контексту і конкретики, з ними відповідь буде набагато точнішою.
  2. Додайте обмеження на кількість символів у відповідь, таким чином ви задасте певний обсяг. Особливо це допомагає під час написання будь-яких заголовків або ж пари абзаців.
  3. Намагайтеся допомагати нейромережі. Перед безпосереднім запитанням додайте коротку інструкцію, щоб мережа зрозуміла, чому потрібно віддавати пріоритет, і які обмеження. Наприклад, “Я – 26-річний чоловік, який хоче схуднути на 10 кг за 4 місяці. Створи тижневий раціон зі страв української кухні, по 1800 калорій на день…”.

Широкі можливості

Можливості ChatGPT не закінчуються на примітивній генерації різних назв або копіюванні статей з вікіпедії.

  • Мережа може видавати відповідь у вигляді таблиці. Це допоможе, наприклад, при складанні меню на ваш захід. Таблиці легко можна перенести в Microsoft Excel і працювати з ними надалі.
  • Можна попросити нейромережу написати відповідь у стилі знаменитих авторів, наприклад Шекспіра або Льва Толстого. Звісно, стиль передається не повністю, але все ж вносить у роботу з мережею більше творчого аспекту.
  • Також ChatGPT вміє підлаштовуватися під аудиторію та вікові групи. Таким чином діалог із мережею можна перетворити від важливої бізнес-конференції дорослих людей, до бесіди на якій-небудь підлітковій вечірці.
  • Робота з ChatGPT доречна при складанні запитів в інших нейромережах, наприклад, для DALL-E, Midjourney або ж для самої себе.
  • І хоча нейромережа не вміє генерувати звичайні картинки, вона може створити зображення з ASCII-графіки, тобто такі зображення будуть у вигляді різних символів.
  • Працюйте з мережею, коли вам необхідно провести аналіз будь-якого тексту. Розбити його на частини, зробити короткий переказ, пояснити складні наукові вирази або виконати переклад з іншої мови.
  • Можна навіть сперечатися з ChatGPT на різні теми, мережа наводитиме аргументи як “за”, так і “проти”. Це допоможе підійти до проблеми з іншого боку та краще розібратися в питанні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.