Топ-3 способи слухати музику на смартфоні без роз’єму для навушників

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Довгі роки роз’єм для навушників був невід’ємною частиною всіх смартфонів. Але з часом виробники почали поступово від нього відмовлятися. Сьогодні кругле гніздо відсутнє не тільки на флагманах, а й на пристроях середнього класу. Тож, якщо ви сьогодні купите новий смартфон, то з високою часткою ймовірності на ньому не виявиться потрібного порту, щоб слухати музику на самоті. Але чому виробники мобільних пристроїв йдуть на такий крок, і що робити нам – звичайним користувачам?

На смартфоні немає роз’єму для навушників з кількох причин. Головна з них – меркантильні інтереси виробників, які шляхом відмови від такого важливого порту намагаються пересадити користувачів на бездротові гарнітури власного виробництва. Цим, до речі, можна пояснити той факт, що кругле гніздо досі залишається на багатьох дешевих пристроях, чий власник навряд чи буде витрачати гроші на купівлю фірмових Bluetooth-навушників.

Разом з тим є й інші причини. Наприклад, спроба виробника зробити смартфон тоншим або просто звільнити місце в корпусі для збільшення ємності акумулятора, а також розташування додаткових компонентів. Усе добре, але від подібного рішення страждає багато людей, удома у яких досі залишаються провідні навушники. Що ж їм робити?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перехідник для навушників Type-C

Як правило, 3.5-мм роз’єму позбавлені сучасні смартфони, оснащені портом USB Type-C. Зазвичай до нього звертаються для зарядки пристрою або передачі даних. Але також цей роз’єм може використовуватися для підключення аудіотехніки. Ось тільки у випадку з гарнітурами, що мають штекер TRS (мініджек), потрібен перехідник для навушників. Його можна купити на AliExpress, де за такий аксесуар у вас попросять 200-400 гривень залежно від версії.

Звісно, є й дешевші адаптери для навушників, однак вони мають низку недоліків, як порівняти з аксесуаром UGREEN:

  • низька якість матеріалів, через що кабель швидко приходить у непридатність;
  • перехідник для навушників не працює на деяких смартфонах;
  • адаптер позбавлений смарт-чіпа для передачі звуку високої якості (Hi-Res).

Ну а меломани, які воліють користуватися дорогими навушниками, можуть придбати ЦАП для смартфона від компанії FiiO. Цей гаджет перетворює цифровий сигнал на аналоговий, завдяки чому аудіофілу вдається розчути найдрібніші деталі музичної композиції.

Також ЦАП для навушників буде корисний і тим, хто скаржиться на якість звуку під час прослуховування музики через мініджек смартфона. Щоправда, коштує подібний аксесуар понад 3 тисячі рублів, тому є привід замислитися над доцільністю його купівлі.

Навушники з USB-C для смартфона

Якщо у вашому розпорядженні немає аудіогарнітури, то ви можете відразу купити дротові навушники з USB. На них замість мініджека встановлений штекер USB Type-C, який якраз підійде до вашого смартфона без зайвих перехідників і адаптерів.

Навушники UGREEN оснащені мікрофоном, а тому можуть використовуватися як повноцінна гарнітура. На вибір пропонується кілька типів штекера, включно з Lightning, а ціна аксесуара становить 400 гривень з урахуванням купона продавця.

Бездротові навушники для смартфона

Якщо ви не слухаєте пісні у форматі FLAC і не намагаєтеся розібрати кожну ноту музичного твору, ідеальним виходом для вас стане купівля дешевих Bluetooth-навушників. Ми якраз нещодавно робили добірку бездротових гарнітур, які коштують навіть менше, ніж дротові.

Водночас такий аксесуар навряд чи порадує вас високою якістю звуку. А тому краще відразу купити хороші бездротові навушники на кшталт Redmi Buds 3 Pro. Вони забезпечують якісне звучання і коштують при цьому недорого.

Крім соковитого звуку хороші Bluetooth-навушники готові запропонувати функцію мультипоінта з одночасним під’єднанням до двох пристроїв і активне шумозаглушення, коли гарнітура приглушує звуки, які вас оточують. А ваші аудіофільські дротові навушники так можуть? То-то ж!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.