Новинки AZZA: комп’ютерні корпуси, блоки живлення і аксесуари для модингу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Каліфорнійська компанія AZZA відома, перш за все, своїми комп’ютерними корпусами з унікальним дизайном, не схожим на жоден інший бренд. Наприклад, корпус у вигляді куба, який стоїть на одному куті, або пірамідальний корпус. Причому корпуси AZZA вирізняються не лише екстравагантним дизайном, а й хорошою місткістю, ефективною вентиляцією і зручною збіркою. Окрім корпусів, виготовляє AZZA системи охолодження, блоки живлення, в тому числі новітнього стандарту ATX 3.0, і аксесуари для модингу ПК. Офіційним дистриб’ютором продукції AZZA в Україні є компанія ELKO.

AZZA Prime (CSAZ-360) — комп’ютерний корпус з дуже ефективною наскрізною вентиляцією. Передня панель представляє собою суцільну сітку, за якою встановлені три 12-сантиметрові вентилятори з адресним підсвічуванням. Технологія ARGB дозволяє налаштувати колір хоч кожного світлодіода окремо. На інтерфейсну панель корпуса винесена кнопка перемикання 13 режимів підсвічування. Ще більше варіативності можна отримати, якщо синхронізувати вентилятори з материнською платою ASUS Aura, MSI Mystic, Gigabyte Fusion, ASRock Polychrome чи Biostar Vivid.

Поміщаються в корпус маленькі материнки Mini-ITX, середні Micro-ATX і великі ATX. За бажанням два вентилятори можна переставити на верхню панель, а третій — на задню, щоб звільнити місце спереду для системи рідинного охолодження типорозміру 240 міліметрів. Поціновувачі ж повітряних кулерів зможуть встановити процесорну башту висотою до 170 мм, чого навіть з запасом. Є чотири посадкові місця для дисків: один для 3.5-дюймового жорсткого диску, один гібридний для 3.5″ HDD або 2.5″ SSD і ще два виключно для твердотільних накопичувачів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

AZZA Storm (CSAZ-6000ARGB/B) — дуже місткий корпус формату Full-Tower, який підходить для найбільших материнських плат E-ATX. Такі материнки зазвичай мають одразу два сокета для процесорів Intel Xeon або AMD Threadripper. Вони призначені для збірки «робочих станцій» для професійного відеомонтажу і 3D-моделювання. Але чудово буде виглядати в такому корпусі і геймерський ПК з відеокартою довжиною до 42 см. Підтримується горизонтальне або вертикальне встановлення GPU. Передня панель корпуса має прозорі акрилові вставки, а бічна — повністю прозора зі скла.

Процесорна башта поміщається висотою аж до 175 мм, а зверху корпуса, де є солідний запас простору, без проблем стане 360 мм водянка. За замовчуванням там розташовані два 12 см вентилятори, ще два спереду і один ззаду — разом п’ять пропелерів, всі з ARGB підсвічуванням. А кнопка перемикання кольорів захована за дверцятами на передній панелі, де також є слот для оптичного приводу 5.25″. На відкритій інтерфейсній панелі є чотири порти USB, половина з яких швидкісної версії 3.0. Жорсткі диски кріпляться у легкознімні салазки без гвинтів.

AZZA PSAZ-750G ATX3.0 — блок живлення новітнього стандарту ATX 3.0, який має надпотужний 16-піновий кабель живлення 12VHPWR для флагманських відеокарт PCIe 5.0. По цьому кабелю передається до 450 Вт електроенергії, чого вистачить навіть для розігнаної GeForce RTX 4080 або не розігнаної RTX 4090. Також є чотири класичні відеокарткові конектори 6+2-пін, які дозволять підключити зв’язку з двох відеокарт NVLink або CrossFire. Блок живлення має сертифікат енергоефективності 80 PLUS Gold, тобто його коефіцієнт корисної дії досягає 92%.

Підтримує широкий діапазон вхідної напруги від розетки 100 – 240 вольт. Де-юре це зроблено для можливості роботи як у європейських, так і американських електромережах. Але де-факто корисно навіть в Україні, де напруга часто просідає нижче норми: наприклад з 230 до 170 В. Навіть в таких умовах комп’ютер буде працювати без жодних перебоїв. Охолодується БЖ тихим 12 см вентилятором, який кнопкою Eco можна перевести у напівпасивний режим. При низькому навантаженні на БЖ вентилятор взагалі не буде обертатися, тим самим мінімізуючи шум і знос.

AZZA PSAZ-850G ATX3.0 — повністю модульний блок живлення, у якого від’єднуються навіть основні дроти для живлення процесора та материнської плати. Це дозволяє залишити лише потрібні для вашої конфігурації кабелі і зробити ПК більш охайним усередині. Процесорних кабелів 4+4-пін передбачено дві штуки для двохсокетних материнок відповідно. Відеокарткові конектори, згідно стандарту ATX 3.0, постачаються у комплекті двох видів: шість класичних 6+2-пін і один прогресивний 16-пін. Останній здатен прокачувати цілих 600 Вт електроенергії.

Попри високу потужність, габарити у даного БЖ помірні — всього 15 сантиметрів у довжину. Тому він підійде навіть для збірки ПК у компактному корпусі. Високу енергоефективність відзначено міжнародним сертифікатом 80 PLUS Gold. Є напівпасивний режим охолодження Eco Fan Control і широкий діапазон вхідної напруги 100 – 240 В. Також реалізовані всі можливі рівні електрозахисту: від короткого замикання, стрибків напруги, перевантаження та перегріву. А для повної впевненості у надійності БЖ надається офіційна дворічна гарантія.

AZZA ACAZ-001 (Black-Gold) і ACAZ-002 (White-Silver) — подовжувачі кабелів блока живлення у нейлоновому обплетенні, які призначені для модингу ПК. Тобто декоративного оформлення комп’ютера у певному стилі як зовні, так і всередині. На вибір пропонується два кольори подовжувачів: чорно-золотисті та біло-сріблясті. У комплект входять шість кабелів: один 24-піновий для материнської плати, один 4+4-пін для процесора і чотири для відеокарт (по два 8-пін і 6-пін).

Довжина кабелів дорівнює 30 сантиметрам, що дозволить протягнути їх навіть у важкодоступні місця корпусу ПК. Дроти мають січення 16AWG, що товстіше типових для більшості блоків живлення 18AWG (менша цифра краще). Завдяки цьому підходять навіть для кіловатних БЖ. Кабелі зроблені дуже м’якими, адже позбавлені гумової термоусадки, натомість мають тришарове нейлонове обплетення. Також у комплекті постачаються чорні або білі стяжки для максимально охайного вкладання дротів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.