Як вирішити проблему з повільним інтернетом у смартфоні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ваш смартфон справний, а інтернет працює повільніше, ніж зазвичай, або зовсім пропав, знайти й усунути причину можна самостійно. Є кілька можливих варіантів, почнемо з найпростішого. Переходьте до наступного пункту, якщо попередні не допомогли.

1. Вимкнено мобільний інтернет

Переконайтеся, що інтернет увімкнено, відкривши панель швидкого доступу. Іконка “Мобільний інтернет” (або “Передача даних”) має бути активною. Саме цей параметр впливає на доступ до мобільного інтернету. Якщо іконка неактивна, натисніть на неї.

2. Неправильно налаштовано вибір типу мережі

У налаштуваннях гаджета послідовно виберіть Мобільна мережа → Мобільна передача даних → Переважний режим мережі. Відкриється список із можливими типами підключення до інтернету. Переконайтеся, щоб на вашому телефоні було дозволено підключатися до мережі 4G – правильний варіант позначено на картинці синім кружком. Вибравши його, ви отримаєте найшвидший інтернет, який доступний у конкретному місці.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

3. Трафік, що закінчився, або негативний баланс

Іноді швидкість падає до нуля з банальних причин: від’ємний баланс або вичерпання пакета мобільного інтернету. Мобільний оператор завжди повідомляє про це за допомогою SMS – перевірте останні повідомлення від оператора. Якщо справа в балансі, поповніть його. Якщо закінчився пакет інтернету, ви можете підключити спеціальну опцію. Слідкуйте за залишком вашого пакета мобільного інтернету, балансом і підключеними послугами в безкоштовному додатку.

4. Все складно? Перезавантажте смартфон

Перезавантаження здатне допомогти в найрізноманітніших збоях на гаджеті, навіть якщо все на ньому налаштовано коректно і немає жодних проблем із вашим тарифом. Складнощі з інтернетом на смартфоні теж можуть вирішитися таким неочевидним чином. Просто перезавантажте пристрій.

5. Проблема з покриттям мережі, зв’язку заважають стіни, перекриття, рельєф

Через рельєф у конкретному місці або щільну забудову, всередині будівель через товсті стіни або стелі сигнал стільникової мережі може слабшати або зникати зовсім. Не завжди таке завдання можна вирішити звичайним способом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.