Робот пилосос – найчастіші запитання та відповіді на них

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз уже нікого не здивуєш робот-пилососом. Цей гаджет полегшує життя домогосподарки і вимагає до себе мінімум уваги. Ви займаєтеся своєю справою, а робот робить свої справи з прибирання підлоги. Але не всі готові придбати собі такий пристрій, бо не до кінця розуміють, як він працює. Спеціально для користувачів, які сумніваються, зібрав кілька популярних запитань про робот-пилосос. Не забудьте підписатися на мій блог і поставити “палець вгору”.

Як працює робот пилосос?

Класичний робот-пилосос має електропривод і колеса, за допомогою яких він і рухається. На корпусі розташовані різні датчики, за допомогою яких девайс створює карту приміщення для прискорення процесу прибирання. Усередині пристрою є потужний компресор і відсік для збору пилу (мішок або пластмасовий картридж).

Також робоча частина пристрою має щітку-валик і може мати додаткові щітки для більш ретельного прибирання. Велика частина моделей може працювати без участі людини і самостійно добиратися до зарядної станції.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи може робот пилосос пошкодити меблі?

Хороша модель оснащена датчиками, які не дадуть пристрою вдаритися об перешкоду. Також деякі моделі мають рухомий м’який бампер – у разі зіткнення спрацює датчик, пристрій зупиниться і поїде в інший бік. Практика показує, що такий девайс не завдає шкоди меблям і домашнім тваринам.

На скільки вистачить одного заряду?

Усе залежить від площі прибирання приміщення. Як правило, робота пилососа від одного заряду можлива протягом 30-60 хвилин залежно від інтенсивності прибирання. У багатьох моделях є турбо-режим, за якого апарат видає всю можливу потужність. У цьому режимі батарея дуже швидко сідає. А для повсякденного прибирання достатньо і 20-30 хвилин, у цьому разі одного заряду може вистачити на кілька прибирань.

Чи може апарат впасти зі сходів або сходинок?

Ні, якщо обрана вами модель має датчики перепаду висоти. Пристрій зупиниться, коли визначить, що подальший шлях закінчується в поточній площині.

Чи може робот забрати на поріг?

Тут усе залежить від моделі пилососа. Є моделі, які можуть забиратися на пороги в 3-4 см. При виборі потрібно дивитися яку висоту зможе подолати девайс. Здебільшого, максимальна висота подолання порогів – до 1-2 см.

Чи може пилосос заплутатися або застрягти?
Може, але буде намагатися вибратися з пут самостійно. Тут багато що залежить від моделі та наявності відповідних датчиків.

Чи є мийні роботи-пилососи?

Є, але варто розуміти, що повноцінно мити підлогу такий пристрій не зможе, а лише змочуватиме серветку водою. Кількість води обмежена ємністю резервуара. Але є інший пристрій – робот-полотер, який має дуже схожий вигляд, але основна функція – протирання підлог за допомогою спеціальних рухомих насадок.

Працюючи в парі (спочатку пилосос проходить і прибирає пил, потім підлоготер миє підлогу), вони можуть підтримувати близьку до ідеальної чистоту у вашому домі, але середня вартість кожного девайса для ідеального прибирання від 25 тисяч рублів, тобто це дороге задоволення. Можна купити бюджетні аналоги, але, як правило, там будуть якісь компроміси.

Приклад робота-полотера

Чи може робот замінити повноцінно класичний пилосос?

Швидше ні, ніж так. Робот-пилосос прибирає тільки підлогу. Він не вміє лазити по стінах і чистити килим з довгим ворсом, не може пилососити меблі. Та й потужність робота менша, ніж у “стаціонарного” пристрою. Робот-пилосос – ідеальний помічник для щоденного прибирання.

Чи складно доглядати за таким пристроєм?

Періодично потрібно чистити пристрій. Робиться це легко – потрібно очищати резервуар від пилу і очищати турбощітку. Буде зручно скористатися звичайним пилососом для очищення робота.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.