Як стати програмістом: підбірка необхідних гаджетів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Досвідченому програмісту і початківцю знадобляться однакові «робочі інструменти». Ноутбук з витривалим акумулятором дозволить не боятися блекаутів. Зовнішня механічна клавіатура значно зручніша за вбудовану в ноутбук. Через окрему веб-камеру вас буде чіткіше видно та чутно під час зідзвонів з колегами. USB-хаб поборе дефіцит портів у ноутбуці. Надійний Wi-Fi роутер забезпечить інтернет без розривів. А стіл з регулюванням висоти збереже здоров’я спини.

HP Pavilion 15-eh1118ua (825F9EA) — оптимально збалансований ноутбук для навчання, роботи і навіть трішки для ігор. Екран з діагоналлю 15.6 дюйма має роздільну здатністью 1920х1080 пікселів та IPS-матрицю з соковитими кольорами та широкими кутами огляду. Завдяки металевому корпусу товщиною всього 18 мм важить ноутбук помірні 1.75 кг. Процесор AMD Ryzen 3 5300U має чотири фізичні ядра архітектури Zen 2, вісім віртуальних потоків SMT і потужну інтегровану відеокарту Radeon Vega 6.

Завдяки двохканальній оперативній памяті об’ємом 12 ГБ, Vega дозволяє з комфортом грати у популярні мультиплеєрні ігри: Dota 2, CSGO і WoT. Вийде пограти і в сюжетні проекти, але лише з низькими налаштуваннями графіки: Відьмак 3, Fallout 4 і GTA 5. Встановленого твердотільного накопичувача M.2 на 512 ГБ достатньо для кількох ігор одночасно. Порт USB Type-C підтримує підключення другого зовнішнього монітора через Display Port і швидку зарядку ноутбука за технологією Power Delivery. Батареї на 41 Вт*год вистачить до 8 годин автономної роботи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Canyon HDS-95ST — док-станція для ноутбука з чотирнадцятьма різноманітними портами та підключенням через подвійний USB Type-C (метрові кабелі постачаються у комплекті). За сумісництвом виконує роль зарядного пристрою для ноутбука потужністю 100 Вт. Міцний металевий корпус покращує тепловідведення і дозволяє безбоязно встановлювати ноутбук на док-станцію, як на підставку. А через дугоподібні ручки можно протягнути всі кабелі для більшої охайності на робочому столі.

Окрім ноутбука, вміє прискорено заряджати ще й смартфон за технологією Power Delivery 18 Вт. Має чотири порти USB Type-C (два для синхронізації з ноутбуком) та ще чотири Type-A (половина швидкої версії 3.0 на 5 Гбіт/с, половина класичної 2.0 на 480 Мбіт/с). Два відеовиходи HDMI дозволяють підключати монітори з роздільною здатністю 4K і частотою оновлення 60 Гц. Також є гігабітний роз’єм Ethernet для дротового інтернету, зчитувач карт пам’яті повнорозмірного формату SD і спарений 3.5-мілімеровий Mini-Jack для стереогарнітури чи колонок.

Dark Project KD87A Pudding Gateron Cap Teal — де-юре геймерська, але де-факто просто дуже зручна клавіатура для всіх тих, хто за професією друкує багато тексту чи програмного коду. Виконана у найпопулярнішому зараз форматі TKL 87%, тобто позбавлена калькулярного блоку клавіш, що звільняє більше місця на столі для розбігу мишкою. Кейкапи клавіш зроблені зі зносостійкого PBT пластику і мають напівпрозорі боковини для кращого розсіювання світла. Даний тип кейкапів називається Pudding.

Налаштовується RGB підсвічування через фірмовий додаток Dark Project. Побудована клавіатура на механічних світчах Cap Teal, які є спільною розробкою Gateron і Dark Project. Ці світчі лінійного типу, тому дуже м’які, тихі та плавні. А ще вони змащені та піддаються «гарячій заміні». Стабілізатори також змащені на заводі, а завдяки двом шарам шумопоглинаючого матеріалу друк не буде заважати вашим колегам в офісі та членам сім’ї вдома, навіть у нічний час. В комплекті з клавіатурою постачається декілька світчів інших різновидів на пробу, щоб визначитися з майбутнім апгрейдом.

Lorgar Rapax 701 — веб-камера для блогера, стрімера чи будь-кого, хто часто зідзвонюється з друзями чи колегами по роботі. Побудована на якісному фотосенсору Sony, як у фронтальних камер смартфонів, та світлочутливому об’єктиві з шести лінз. Завдяки цьому записує відео значно чіткіше та з широким кутом огляду 75°, ніж вбудовані веб-камери ноутбуків. Можна перемикатися між трьома форматами відеозапису: 2560×1440 пікселів при стандартних 30 кадр/с, 1920х1080 при більш плавних 60 кадр/с і 1280х720 з цифровим зумом x4.

Є не тільки автоматичне налаштування експозиції, а ще й автофокус. Звук записують стереомікрофони зі всесторонньою направленістю та фільтрацією фонових шумів. Передбачена механічна шторка приватності, яка повністю закриває об’єктив камери. Кріплення на монітор дозволяє регулювати кути нахилу та оберту, а за бажанням можна поставити на штатив з уніфікованим різьбленням 3/8″. Кабель зроблений знімним з USB Type-C на Type-A. На вибір пропонуються три кольори веб-камери: білий, синій та червоний.

Cougar Royal 120 Mossa — стіл з автоматизованим регулюванням висоти від 72 до 115 сантиметрів для користувачів різного зросту та для сидячої і стоячої роботи відповідно. Регулярно змінювати робочу позу корисно для здоров’я спини та шиї. Електромотор регулює висоту стола зі швидкість 2.5 сантиметра за секунду при помірному рівні шуму 50 децибелів. Допускається навантаження на стіл до 80 кілограмів, чого достатньо навіть для найважчого комп’ютера, двох-трьох моніторів та інших гаджетів.

Стільниця розміром 120х60 сантиметрів зроблена з деревоволокнистої плити зі скругленими краями для зменшення втомлюваності ліктів. Матове покриття столу захищене від подряпин і легко миється, а ніжки виготовлені зі сталі. На вибір пропонується два кольори: чорний та білий, щоб органічно вписуватися у домашній чи офісний інтер’єр. Розумний пульт керування дозволяє запам’ятати чотири профілі висоти і тимчасово заблокувати керування, щоб уникнути випадкового натискання. У стільниці є шахта з кришкою для охайного протягування кабелів.

Mercusys MR70X — один з найдоступніших бездротових маршрутизаторів новітнього стандарту Wi-Fi 6 AX. Загальна швидкість радіопередачі даних на кілька пристроїв може досягати 1800 Мбіт/с. З них 1200 Мбіт/с передається на частоті 5 ГГц і ще майже 600 Мбіт/с на частоті 2.4 ГГц. Перший частотний діапазон менш зашумлений радіоперешкодами, зате другий більш дальнобійний. Надійний стандарт шифрування WPA3 забезпечує повну конфіденційність бездротової передачі інформації.

Чотири зовнішні спрямовані антени з солідним коефіцієнтом посилання +5 дБ підтримують прогресивні мережеві технології: MU-MIMO, OFDMA та Beamforming. Всі вони покликані підвищити швидкість бездротової передачі даних та збільшити площу Wi-Fi покриття. Дротове підключення представлене чотирма гігабітними портами Ethernet: одним вхідним WAN для кабеля інтернет-провайдера та трьома вихідними LAN. До них можна підключити, наприклад, настільний комп’ютер, смарт-телевізор, ігрову консоль і NAS-сервер. На роутер надається розширена трирічна гарантія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.