Топ-5 правил захисту комп’ютера від вірусів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Звичайно, всі правила банальні і їх знає багато хто. Але повірте, я зустрічав людей, навіть молодих, які і близько не дотримуються їх. А за підсумком телефонують мені вночі зі словами:

– Усе пропало, нічо не працює! Будь ласка, приїжджай…

І це не заради жарту, це дійсно так було кілька разів. Ну це все лірика, перейдемо до самих правил.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перше правило

Будь ласка, оновлюйте операційні системи. Щоб ви не читали в інтернеті від іменитих гуру, які сидять на Windows 98 і в них “все чудово”, краще поставте ОС, на яку виходять оновлення безпеки. Наразі Windows 10 найкращий вибір. За гайдами легко можна відключити всі функції стеження і у вас за підсумком буде поліпшена сімка.

Друге правило

Намагайтеся не користуватися піратським софтом. Переважній більшості користувачів він не потрібен. А якщо щось і потрібно, то є величезна кількість безкоштовних аналогів, які нічим не гірші.

Третьої правило

Користуйтеся антивірусами. Вбудований захисник Windows чудова альтернатива багатьом платним аналогам. Просто ввімкнули і забули. Оновлюється сам, перевіряє ПК щодня сам, при цьому практично не навантажуючи комп’ютер.

Четверте правило

Не повзайте по неблагонадійних сайтах. Поставте спеціальні розширення. Наприклад, я використовую Adguard. Його легко знайти в будь-якому магазині додатків у будь-якого браузера. Так ви знизите спокусу ткнути на якесь оголошення на кшталт – “5 крапель цього настою дадуть змогу…”. Адже якби люди на них не переходили, то їх би й не було. Відвідуйте тільки надійні та перевірені сайти.

П’яте правило і найважливіше

Яким би не був розумним комп’ютер, але якщо користувач під’єднує флешки із сумнівним вмістом, сидить на Windows XP і зберігає свої особисті фотографії на робочому столі, то рано чи пізно щось дасть збій. Тому найважливіше – контролювати себе. Тобто стежити за всіма іншими 4-ма правилами і дотримуватися їх. Тоді ваш комп’ютер довгі роки буде в доброму здоров’ї. А собі ви збережете нерви і гроші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.