Як захиститися від програм-вимагачів: названо ефективний спосіб

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Veeam Software, провідна компанія із захисту даних, представила рішення, яке допоможе користувачам захиститися від зростаючої загрози атак програм-вимагачів (ransomware), як повідомляє Techradar.

Атаки Ransomware передбачають шифрування комп’ютерних даних і вимагання за їх розблокування. Експерти Veeam радять користувачам регулярно створювати резервні копії даних і уникати зберігання цінної інформації в одному місці.

Опитування, проведене компанією, показало, що багато користувачів, які регулярно створюють резервні копії своїх даних, ефективно захищені від подібних атак. Однак кіберзлочинці все частіше згадують про цю практику: 93% атак спрямовані ще й на системи резервного копіювання. Але підхід із копіюванням усяко краще, ніж зберігати дані в одному місці.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

І пам’ятайте, що навіть у разі виплати викупу немає жодної гарантії, що хакери відновлять доступ до даних. Фактично, 59 відсотків користувачів, які заплатили викуп, виявилися не в змозі відновити свої особисті дані або розблокувати комп’ютер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.