Названо 6 корисних порад для більшої безпеки Android-смартфона

Android – провідна програмна платформа для смартфонів. Однак величезна кількість пристроїв викликає неабиякий інтерес з боку хакерів. Безпека персональних даних також вимагає додаткової уваги з боку користувачів. Витративши час на налаштування своїх пристроїв, ви отримаєте важливу перевагу перед кіберзлочинцями.

Лише за минулий рік експерти виявили понад 574 вразливостей для Android , що своєю чергою є важливим попередженням для користувачів. Є кілька речей, які ви можете зробити, щоб поліпшити свою безпеку і позбавити себе від неприємностей. Ось шість корисних функцій, які захистять вас від хакерів, згідно з AndroidHeadlines.

Підключайтеся тільки до безпечних мереж

Публічні мережі можуть становити серйозні ризики. У сучасному світі ми часто підключаємося до з’єднань Wi-Fi або Hotspot, що небезпечно. Безкоштовні мережі – відповідне рішення для економії часу, який ми подорожуємо, але за ними пильно стежать хакери. Обмін інформацією в незаконних мережах Wi-Fi може забезпечити доступ до особистої інформації на смартфонах. Шифрування сигналів і додатки VPN є відповідними рішеннями.

Використовуйте вбудовані функції безпеки

Android підтримує безліч функцій безпеки, які за замовчуванням захищають нашу діяльність і конфіденційні дані. Google – компанія, яка вкладає значні кошти в захист користувачів Android, і важко ігнорувати деякі важливі інновації. Біометричні технології та конфігурації для шифрування різних застосунків і програм вкрай важливі в боротьбі з хакерами.

Зберігайте важливу інформацію в хмарі

Хмарні сервіси корисні для синхронізації інформації між кількома пристроями. Якщо ви зберігаєте важливі документи, банківську інформацію та іншу конфіденційну інформацію, краще зберігати їх у хмарі. Хоч би як ви були обережні, зі смартфонами завжди можуть виникнути проблеми. Збереження інформації в Інтернеті позбавить вас багатьох проблем у такому сценарії.

Захистіть облікові записи надійними паролями

Паролі – це перший компонент нашої цифрової ідентифікації та найважливіший, коли йдеться про хакерську діяльність. Використання однієї комбінації для кількох профілів – передумова до серйозних неприємностей у майбутньому. Використання менеджерів паролів безкоштовне і максимально захистить вас в Інтернеті.

Будьте обережні під час завантаження додатків

Google Play – найбільший магазин мобільних додатків і найкраще місце для пошуку та завантаження контенту. Android також пропонує свободу встановлення програмного забезпечення із зовнішніх платформ, але це може наразити вас на ризик. Фішингові посилання і шкідливі додатки досить поширені в сторонніх магазинах, що робить їх улюбленою машиною для хакерів.

Періодично оновлюйте свій пристрій

Оновлення – найкращий спосіб захистити ваш пристрій і забезпечити високу продуктивність. Google надає різні оновлення, які одночасно додають нові функції та запускають нові виправлення безпеки. Нові версії Android також призначені для забезпечення максимального захисту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.