Названо 4 причини, чому Windows 11 – найкраща операційна система для ігор

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З виходом кожної нової версії Windows багато користувачів справедливо чекають кілька місяців, перш ніж здійснити перехід, після того, як будуть виправлені помилки, з якими кожна нова версія будь-якої операційної системи виходить на ринок, оскільки це загальна проблема для всіх них, а не тільки для Windows. Понад рік на ринку, Windows 11 наразі є найкращою операційною системою для ігор, і на те є кілька причин.

Якщо ваш комп’ютер сумісний з Windows 11, але ви ще не вирішили перейти на останню версію операційної системи Microsoft для комп’ютерів, ось 4 причини, через які вам варто перейти на неї зараз, а не чекати, особливо якщо ви використовуєте свій комп’ютер для ігор, оскільки ця версія містить велику кількість поліпшень, покликаних підвищити продуктивність.

Сумісність з усіма іграми на ринку

99% ігор, що виходять на ринок, призначені для запуску на Windows, а якщо це Windows 11, то тим краще, оскільки ми зможемо скористатися новими функціями, які представила Microsoft і які прийшли з Xbox. Знайти гру, сумісну тільки з macOS або навіть Linux, – дуже складне завдання, і це пов’язано з тим, що частка ринку обох операційних систем набагато менша, ніж у Microsoft.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Швидке завантаження ігор

Windows 11 пропонує підтримку DirectStorage – функції, яка вперше з’явилася в екосистемі Microsoft з виходом Xbox X і S. Ця функція дає змогу швидше й ефективніше обробляти запити даних, скорочуючи час завантаження, що особливо корисно в іграх з відкритим світом, де карта завжди має бути доступною. Ця функція набагато ефективніше працює на твердотільних накопичувачах NVMe, тому якщо ви використовуєте такий накопичувач, ви помітите значне підвищення продуктивності та скорочення часу завантаження.

Візуальне поліпшення завдяки HDR

Завдяки функції Auto HDR, доступній у Windows 11 і сумісній з будь-якою грою на базі DirectX 11 або вище, ми помітимо неймовірне візуальне поліпшення, оскільки рендеринг здійснюється в широкому діапазоні кольорів і рівнів яскравості завдяки HDR, що дає змогу користувачам насолоджуватися істотним візуальним поліпшенням у відеоіграх, які покладаються на яскравість. Ця функція, як і DirectStorage, спочатку була випущена для Xbox X і S, а з виходом Windows 11 тепер доступна всім користувачам цієї операційної системи.

Перевірена часом

У найближчі кілька місяців Windows 11 відзначить своє 2-річчя на ринку, що більш ніж достатньо для того, щоб стати операційною системою, якій мало чим можна позаздрити досвіду Windows 10 у сфері відеоігор. Всі недоліки, на які страждали перші версії Windows 11, вже зникли, і щоб довести це, досить поглянути на дані Steam, де видно, як за останній рік значно зросла кількість користувачів цієї платформи, що використовують Windows 11.

Отже, це чотири причини, завдяки яким Windows 11 вважається найкращою операційною системою для ігор. Якщо ви використовуєте цю операційну систему на своєму комп’ютері і часто граєте в ігри, будь ласка, поділіться своїми враженнями в коментарях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.