Чи безпечно зберігати паролі в браузері чи краще використовувати іншу програму

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Використання величезної кількості особистих паролів стає все більш поширеним явищем. Тому забезпечення їхньої безпеки стає пріоритетним завданням для багатьох людей. Цього можна досягти за допомогою різних програмних рішень, таких як програми для управління цими елементами, або навіть за допомогою веб-браузера.

Який би метод ви не вибрали, правда в тому, що запам’ятати всі паролі, які ми використовуємо в наших додатках і платформах, практично неможливо. Тим паче, якщо врахувати, що ці надійні паролі мають бути складними та надійними, і ми ніколи не повинні їх повторювати. Саме тому запам’ятовування всіх цих паролів стає дуже складним завданням.

Це одна з основних причин, через яку так звані менеджери паролів стають дедалі популярнішими. Це програми, які надійно зберігають усі наші особисті паролі під ключем безпеки. Крім того, вони шифрують їх, щоб ніхто інший не міг отримати до них доступ. Нині існує безліч локальних програм і хмарних платформ для управління нашими паролями.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак, крім менеджерів паролів як таких, багато користувачів вважають за краще використовувати свій веб-браузер для зберігання цих важливих елементів безпеки. Більшість сучасних програм такого типу також здатні працювати як менеджери паролів. Зручність цього способу не викликає сумнівів, оскільки багато з цих паролів ми використовуємо на онлайн-платформах. Це дає нам більш прямий доступ до наших паролів, що зберігаються в браузері, коли ми переміщаємося інтернетом.

Додаткові функції

Однак, крім перерахованого вище, браузери, які ми використовуємо як менеджер паролів, не мають деяких важливих функцій. Наприклад, важливо знати, що конкретні менеджери паролів пропонують низку додаткових можливостей. Вони не тільки зосереджені на зберіганні особистих паролів, але багато хто з них пропонують інструмент для особистих нотаток, інструмент для зберігання банківських карток, генератор безпечних паролів і багато іншого.\

Таким чином, функціональність платформи, орієнтованої на управління паролями, набагато вища, ніж та, якою ми користуємося у веб-браузері. Це те, що високо цінується користувачами в наш час через величезну кількість особистих даних, які обробляються на пристроях.

Розширена організація паролів

Слід мати на увазі, що такі браузери, як Chrome або Edge, здебільшого лише зберігають ці безпечні елементи та надають їх нам, коли ми потребуємо їх в інтернеті. Однак спеціальні програми для всього цього пропонують нам інструменти для поліпшення управління всіма цими елементами. Наприклад, у нас є можливість створювати папки, щоб краще класифікувати наші паролі, пов’язувати їх із певними URL-адресами або додатками, призначати мітки та багато іншого.

У разі, якщо ми працюємо з великою кількістю цих елементів, хороша їхня класифікація буде оцінена по достоїнству.

Менеджери паролів корисні в усьому

Ми вже згадували, що спеціальні програми, орієнтовані на управління паролями, пропонують хорошу кількість додаткових інструментів і функцій. Але ми також повинні враховувати, що їхній дизайн робить їх придатними для всіх видів використання, як онлайн, так і локально. Слід мати на увазі, що корисність браузерів у цьому сенсі зосереджена на платформах, де в нас є обліковий запис в інтернеті.

Водночас конкретні менеджери паролів пропонують нам функції та можливості, коли йдеться про автентифікацію в будь-яких додатках і операційних системах, яких ми потребуємо.

Отже, з цієї статті ми дізналися, що менеджери паролів більш функціональні для зберігання паролів порівняно з браузерами. Якщо ви використовуєте подібні рішення для зберігання паролів, будь ласка, напишіть у коментарях, що для вас краще.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.