Чи варто купувати планшет на Windows 10 замість ноутбука

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

А чи знаєте ви, що крім ноутбуків існують планшети під управлінням Windows 10? Microsoft свого часу згорнула прагнення розвивати Windows на мобільних пристроях, але такі девайси все одно є. Навіть від самої Microsoft!

Пам’ятаєте Windows 8? Ось ця система була максимально заточена під планшетні ПК, але не отримала належного розвитку.

Але існують бренди, які випускають класичні планшети зі встановленою системою Windows 10. В принципі, тут немає нічого складного і, як правило, всередині використана “ноутбучна” архітектура.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Купуючи планшет на Windows, ви за фактом отримуєте повноцінний портативний комп’ютер.

Звучить добре? Так, але як завжди не без нюансів і мінусів

♦ Переважна більшість портативних ПК на Windows 10 мають дуже слабке залізо. Причина тут швидше за все в непопулярності такого гаджета.

Недорогий планшет на 10-ці буде швидше доставляти незручності, ніж задовольняти всі потреби користувача;

♦ Не всі програми підтримують сенсорний дисплей. Все одно до такого планшета потрібно буде завжди носити мишку і клавіатуру. Благо, існує портативна гумова клавіатура, яка не займе багато місця навіть у кишені.

І сама Windows 10 теж не є “user-friendly” для сенсорного дисплея, хоч і має підтримку режиму планшета. На жаль, не весь інтерфейс ОС буде зручно використовувати в такому режимі;

♦ Мало пам’яті без можливості модернізації на відміну від більшості ноутбуків;

♦ Хороший планшет на Windows коштуватиме набагато дорожче, ніж такий самий ноутбук за характеристиками. Наприклад, монструозний Microsoft Surface Pro 8 i5 16Gb 256Gb на момент публікації коштує 169 990 ₽;

♦ Невелика кількість портів, також можуть виникнути нюанси під час під’єднання по USB пристроїв із великим струмом споживання;

♦ В ігри пограти також не вдасться.

Висновок такий: планшет на Windows 10 можна купувати тільки з пристойним залізом, щоб на ньому повноцінно працювати. Не забуваємо про клавіатуру та мишу, адже на сенсорному екрані не все можна зробити.

А для чого тоді продають недорогі моделі?

Тут все просто – такий девайс теж зручний для екстрених випадків, коли потрібно, наприклад, у дорозі поправити те, що не можна зробити зі смартфона, iPad’а або планшета на Android. Адже всередині гаджета крутиться повноцінна і нічим не усічена операційна система Windows 10.

Крім планшетних ПК існують так звані ноутбуки-трансформери. Легким рухом руки такий девайс може трансформуватися в планшет. До того ж апаратна частина такого гаджета буде кращою, ніж у звичайного планшета, а мінус тільки один – такий пристрій більш об’ємний.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.