Планшет із клавіатурою замість ноутбука або ПК – у чому мінуси

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато хто став відмовлятися від ноутбука на користь планшета з периферією – мишкою і клавіатурою. Особисто знаю кількох людей, які використовують подібне мобільне робоче місце.

Так, це зручно – не потрібен рюкзак або сумка для лептопа. Також автономність у такої зв’язки буде вищою, ніж у ноутбука. Давайте розглянемо мінуси такої схеми.

Планшет має бути не з дешевих

Недорогий планшет навряд чи підійде для подібних цілей – пристрій має вивозити багатозадачність і тримати підключення периферійних пристроїв. В іншому разі робота на такій системі приноситиме лише дискомфорт – навіть набір тексту може підвисати. Як правило, користувачі вибирають сучасні планшети вартістю від 15 тисяч гривень для створення такого робочого місця.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Потрібно витратитися на периферію та батарейки

Бездротова миша і клавіатура, які працюють через Bluetooth, а також мають компактні розміри, не можуть бути недорогими. На ці пристрої потрібно буде витратити ще 2-3 тисячі гривень  (а то й більше, фірмова “клава”, що примагнічується, може коштувати 5 000 і більше).

Плюс потрібно подбати про джерело живлення – батарейки або акумулятори. Бездротова клавіатура і миша, які працюють через Bluetooth, споживають більше енергії, ніж варіант з USB-донглом.

Звичного софту немає

Тим, хто весь час працював за повноцінним ПК, такий перехід може спричинити низку проблем – звичного софту просто немає. Додатки для планшета, як правило, будуть сильно урізані за функціоналом, на відміну від версій для комп’ютера.

Все одно потрібно буде звикати і підбирати софт, який здатний виконувати свою роботу. Можливо, доведеться навіть витратитися на купівлю потрібних додатків для планшета.

Можуть бути проблеми з периферією

Не всі додатки вміють повноцінно працювати з клавіатурою і мишею, а деякі і зовсім не підтримують периферію. Можуть виникнути проблеми зі звичними гарячими клавішами. А контекстне меню, яке викликається натисканням на праву кнопку миші, може і зовсім бути відсутнім.

Не кожна клавіатура і миша підходить до певної моделі планшета – пристрій може зависати без причин. Деякі виробники планшетів пропонують периферію власної розробки, яка буде добре працювати з пристроєм.

Чи є тут ті, хто користується такою схемою? Напишіть у коментарях свій досвід – думаю, це буде цікаво. Дуже шкода, що Microsoft не створила повноцінну мобільну операційну систему, яка була б сумісна з Windows. Чекаю в коментарях!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.