Для чого потрібна кнопка в нижньому правому куті на Windows

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зазвичай ми користуємося електронними пристроями і навіть не підозрюємо про кількість функцій, які в них є. Деякі функції простий користувач не використовуватиме ніколи, а деякі бувають вельми корисними, про таку з них ми й поговоримо в цій статті.

На Windows є спеціальна кнопка, про яку багато хто не знає. Вона розташована в правому нижньому кутку екрана, там де дата і час, а також значок сповіщень системи.

Кнопка для швидкого приховування всіх вікон

Ця кнопка необхідна для того, щоб приховати всі відкриті програми і побачити робочий стіл. Іноді, це може бути дуже зручно, наприклад, щоб знайти якийсь файл або папку на робочому столі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Припустимо, у мене відкрито кілька вікон, серед них якісь програми і браузер і мені потрібно швидко вийти на робочий стіл. Для цього я спускаю курсор миші прямо в найнижчий правий кут, там є вертикальна риска і натискаю лівою кнопкою миші. Усе, всі вікна сховалися і якщо я натисну туди знову, всі вікна відкриються знову.

Буває, що в браузері ми можемо переглядати конфіденційну інформацію, наприклад, банківський рахунок. Якщо поруч проходитиме хтось, кому ми не хочемо показувати цю інформацію, то цією кнопкою ми швидко приховаємо всі вікна від сторонніх очей.

Звісно, можна використовувати стандартні кнопки (значок у вигляді горизонтальної рисочки в правому верхньому кутку) для того, щоб приховати вікно, але часто потрапити до неї доволі складно і ця дія може зайняти більше часу, ніж використання такої “секретної” кнопки.

Два квадратики в цьому ж вікні потрібні для того, щоб змінити розмір відкритого вікна, так як вам потрібно. Таким чином можна зробити так, щоб на екрані комп’ютера відображалося одразу кілька програм. Наприклад, праворуч увімкнене відео, а у вікні ліворуч відкрито сайт із прогнозом погоди або новинами.

Ну а хрестик у правому верхньому кутку під час натискання на нього закриває і зупиняє програму.

Чому зручно використовувати “приховану” кнопку

Тому що звичайним способом ми закриватимемо всі програми по одній, якщо таких програм кілька, то це довго і незручно. Ця спеціальна кнопка закриває одразу всі програми і під час натискання відкриває одразу всі. Це швидко і практично.

Висновок

Якщо ви хочете швидко приховати всі відкриті вікна від сторонніх очей, то ця функція буде якраз до речі. Ще це може бути зручно, щоб повернутися швидко на робочий стіл і відкрити нову програму, знайти файл або папку, щоб попрацювати з ними.

Раніше я теж не знав про існування цієї кнопки і про те, які функції вона виконує. Ви поступово теж будете дізнаватися про нові та корисні функції на комп’ютерах і смартфонах, які підвищуватимуть комфорт від використання електронних пристроїв.

Спробуйте потренуватися використовувати таку функцію, можливо, вам буде набагато зручніше користуватися саме нею і вона виявиться вам корисною.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.