Що робити, якщо телефон упав у воду: 5 ефективних порад для порятунку пристрою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Телефон – це невід’ємна частина нашого життя. Ми використовуємо його практично скрізь. У нашій динамічній реальності з цим пристроєм може трапитися все, що завгодно. Досить стандартною ситуацією є падіння телефона у воду. Що ж робити після того як це сталося? Ось кілька корисних порад.

1. Витягніть із телефона батарею

Якщо він забезпечений знімною батареєю, то відразу після намокання гаджета витягніть її. Це допоможе запобігти короткому замиканню, яке може статися, якщо електричний контакт між батареєю і телефоном залишиться вологим. Якщо в пристрої незнімний акумулятор і телефон працює, то спробуйте вимкнути його.

2. Не використовуйте намоклий телефон

Після такої неприємної ситуації не варто використовувати телефон, оскільки це може спровокувати коротке замикання. Воно може призвести до повної відмови телефону. У гіршому разі можливе виникнення пожежі або ураження власника струмом (у разі приєднання до нього зарядного пристрою).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

3. Видаліть із пристрою воду за допомогою стисненого повітря

Після того, як ви витягли батарею, видаліть із телефону вологу за допомогою стисненого повітря. Для цього ви можете використовувати балончик зі стисненим повітрям. Його можна купити в будь-якому магазині електроніки. Направляйте потік повітря на всі отвори телефону, щоб видалити воду з них.

4. Використовуйте силікагель для видалення з телефону залишків води

Силікагель – це речовина, яка поглинає надлишкову вологу. Ви можете покласти телефон у ємність із силікагелем на деякий час, щоб видалити з нього воду.

5. Не заряджайте телефон, поки він не просохне

Перед тим, як зарядити телефон, переконайтеся, що він повністю просох. Це може зайняти кілька днів, тому будьте терплячі. Якщо ви почнете заряджати телефон, коли він ще вологий, то це може призвести до короткого замикання, що остаточно зіпсує пристрій.

Дії, яких також слід уникати

Не трясіть телефон для видалення води. Такі дії можуть призвести до псування намоклих компонентів мікросхем. Для прискорення процесу сушіння не варто використовувати фен або інші джерела подібного тепла, оскільки це може спровокувати деформацію внутрішніх компонентів. Не намагайтеся розібрати його, оскільки це може призвести до пошкоджень і втрати гарантії.

Попадання телефону у воду – неприємний випадок, але якщо ви дослухаєтеся до вищевказаних порад, то зможете запобігти більш серйозним проблемам. Не забувайте, що швидке реагування і правильне поводження з пристроєм можуть врятувати ваш телефон від повної поломки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.