Що зробити зі смартфоном, щоб батарея не розряджалася швидко

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кожному користувачеві смартфона хочеться, щоб гаджет працював максимально довго і від зарядки до зарядки проходило не менше доби. Але реальність така, батарея на смартфоні розряджається швидко, його доводиться заряджати протягом дня, а то й кілька разів при особливо активному використанні.

Сьогодні розповімо, як зберегти довше заряд акумулятора на смартфоні. Способи прості, але вони здатні продовжити час автономної роботи пристрою.

Встановити темну тему

Усі користувачі смартфонів діляться на любителів темної і любителів світлої теми. Якщо екран виконаний за технологією OLED, то тут варто поступитися своїми уподобаннями для того, щоб телефон не розряджався довше. А саме – замінити світлу тему на темну.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

OLED контролює яскравість кожної точки на екрані окремо. І що точки темніші, то менша витрата енерговитрат. Якщо увімкнути чорний колір, пікселі фактично відключаються, результат – максимальне збільшення часу автономної роботи смартфона.

Ця рекомендація не стосується гаджетів з матрицею IPS, де застосовується загальне підсвічування.

Встановити мінімальну яскравість

Наступна порада теж стосується екрана. Для збереження енергії зменшуємо в налаштуваннях рівень яскравості до межі, за якої буде комфортно дивитися на дисплей.

Дехто виставляє в налаштуваннях максимальний рівень яскравості, що створює ілюзію якісного та деталізованого зображення на екрані. Але краще такий варіант використовувати тільки під яскравими сонячними променями, коли картинку не видно. В інший час варто знижувати яскравість до половини і навіть нижче.

Налаштувати автоматичне вимкнення дисплея
Коли ми прибираємо смартфон з рук і блокуємо його, екран автоматично вимикається. Однак інтервал часу, у який відбувається вимкнення, залежить від налаштувань. Це може бути 30 секунд, 1 хвилина, 5 хвилин і будь-яке інше значення.

Переходимо до налаштувань і вибираємо мінімально можливий час для вимкнення екрана після блокування смартфона. Це продовжить час автономної роботи.

Вимкнути опцію постійно ввімкненого екрана

Зараз модно використовувати на смартфонах опцію постійно ввімкненого екрана, наприклад, Always On Display на пристроях Samsung.

Так, це зручно, екран заблокований, але на затіненому тлі відображається важлива інформація – час, повідомлення.

І начебто, з технологічної точки зору, така функція не повинна витрачати багато заряду. Але результати тестів свідчать про зворотне – якщо відключити опцію постійно ввімкненого екрана, то можна зберегти заряд батареї на довше.

Закривати, а не згортати додатки

Відкрив додаток, згорнув, запустив інший, згорнув – саме так багато користувачів переглядають потрібну інформацію на своєму смартфоні, і це докорінно неправильно. Згорнуті додатки продовжують свою роботу у фоновому режимі і, відповідно, витрачають заряд акумулятора.

Що робити? Закривати додатки відразу ж після того, як вони стали непотрібні, а не згортати. Якщо про це забувається, то можна регулярно відкривати список усіх запущених додатків і ті, що не потрібні, закривати.

Прибрати непотрібні віджети

Віджети на робочому столі смартфона – зручне і корисне рішення. Але тільки в тому разі, якщо вони дійсно необхідні. Наприклад, віджет із годинником або погодою.

Якщо ж обважити робочі столи купою віджетів, це серйозно прискорить розряд батареї, оскільки вони з різною періодичністю підключаються до мережі для поновлення і відображення більш точної інформації.

Вимкнути бездротові з’єднання

Тут рекомендація така – якщо на смартфоні не потрібні на цей момент якісь бездротові з’єднання, то відключаємо їх.

Не всі вони значно витрачають заряд, наприклад, Wi-Fi і Bluetooth забирають мінімум. А ось якщо на телефоні ввімкнено GPS або ввімкнено точку доступу для роздачі інтернету на інші гаджети, відсотки заряду батареї танутимуть на очах.

Зменшити кількість вхідних повідомлень

Практично всі сучасні додатки сьогодні вміють отримувати Push-повідомлення. Тому наші смартфони безперестанку пілікають день і ніч, відображаючи всю вхідну інформацію на екрані. А повідомлення цього типу постійно зберігають зв’язок із сервером застосунку або функціонують у зв’язці з потужностями Google. Підсумок – батарея розряджається.

Розумніше покопатися в налаштуваннях і залишити активними сповіщення тільки від дійсно важливих застосунків, наприклад, месенджери, смс, соціальні мережі, пошта. Все інше краще відключити.

Увімкнути режим економії енергії

Смартфон будь-якого виробника сьогодні має таку опцію, як економія енергії. Алгоритми її роботи можуть відрізнятися, але завдання одне – оптимізація споживання енергії на пристрої та продовження часу автономної роботи. Вмикаємо цей потрібний режим.

Увімкнути режим “Не турбувати” на ніч

Ще одна корисна опція – режим “Не турбувати”. Якщо його вмикати на ніч, то всі небажані сповіщення не надходитимуть і екран не вмикатиметься даремно.

Застосування цього режиму позитивно позначиться на збільшенні часу автономної роботи.

Використовувати антивірус

Якщо все налаштовано так, як треба, а смартфон все одно розряджається дуже швидко, є сенс перевірити його антивірусом. Можливо, на пристрої встановлено якийсь шкідливий додаток.

Програми-віруси постійно тримають з’єднання з інтернетом, завантажують і переправляють дані на сервери, внаслідок чого заряд акумулятора тане за хвилини.

Ставимо на смартфон будь-який надійний антивірусний додаток і регулярно скануємо систему на наявність шкідливого програмного забезпечення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.