Для чого потрібні в сучасному смартфоні 4 фотокамери

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дедалі рідше зустрічаються нові моделі смартфонів із загальною кількістю камер менше двох. Останніми роками ці гаджети почали замінювати фотоапарати, що підштовхнуло творців поліпшити якість картинки за допомогою впровадження додаткових елементів у мобільні пристрої.

Наявність декількох модулів для фіксації зображення зробила фото більш професійними та якісними. Зараз більшість смартфонів оснащені чотирма і більше камерами, які мають свої завдання для поліпшення фотографії.

Кожен елемент фотокамери оснащений певною функцією, сенс якої – розкрити фотографію в найкращому ракурсі та якості. Чому ж не можна помістити всі опції в одну камеру?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Річ у тім, що в пару сантиметровому гаджеті неможливо встановити матрицю з об’єктивом, що налаштовується, який зміг би реалізувати хорошу якість знімка. А оскільки місця на зовнішній стороні гаджета більш ніж достатньо, то і розміщення додаткових елементів не принесло проблем. Функції чотирьох камер досить великі і мають багато корисного.

Призначення

4 фотомодулі в смартфоні поєднують у собі такі функції:

1. імітація розмитого фону – додаткова камера розпізнає основну дію на зображенні, після чого розмиває фон, даючи змогу досягти потрібного ефекту.

2. Макрозйомка – опція, що дає змогу смартфону зафіксувати найдрібніші об’єкти з тонко опрацьованими деталями.

3. Додатковий зум – функція виконує дії наближення до потрібного об’єкта, починаючи з п’ятикратного і закінчуючи стократними розмірами збільшення.

4. ширококутна камера – цей модуль дає можливість сфотографувати більшу кількість об’єктів за один знімок. Дуже зручно для отримання фотографій пейзажів, архітектури, загальних фото.

5. Оптимальна наближеність об’єктів – функція, яка зіставляє візуальну відстань між об’єктами в кадрі.
6. Монохромний модуль – елемент, який дає можливість поліпшити якість нічних фотографій. Помічає найнезначніші зміни в перепадах світла, внаслідок чого знімок набуває збалансованого відношення тіні та світла.

Висновки

Отже, придбання додаткових модулів камери принесло незамінні можливості для поліпшення якості фото і відео. Перераховані вище опції дозволяють сучасним телефонам складати конкуренцію фотоапаратам. Власне, незабаром смартфони зможуть замінити останніх, роблячи гаджети більш оптимальними пристроями для відтворення фотографій.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.