Телефон став погано ловити інтернет – чому і що робити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо на телефоні починає погано працювати інтернет, причину можна визначити самостійно. Розповімо, чому погано ловить мобільний інтернет і що з цим робити.

Не працює конкретний тип мережі

Високе навантаження на певну мережу (наприклад, на 4G) може призвести до того, що інтернет погано ловить. Абоненти часто скаржаться на цю проблему за межами міста, на дачних ділянках тощо. Виправити нестабільний зв’язок можна, якщо в налаштуваннях тимчасово перемкнути мережу з 4G на 3G. Вона найчастіше менш навантажена, тому швидкість хоч і стане меншою, але мобільний інтернет буде стабільним.

У налаштуваннях смартфона ця опція знаходиться в розділі мобільних даних і називається “Переважний тип мережі”. Знайти її можна і за допомогою внутрішнього пошуку за налаштуваннями.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проблеми в навколишній місцевості

Якщо інтернет почав погано працювати там, де абонент рідко буває (наприклад, у підвальних приміщеннях або на природі), то причина найчастіше полягає саме в невідповідній для хорошого сигналу місцевості. Можна спробувати вийти на відкритий простір, щоб скоротити кількість потенційних перешкод.

Проблема на стороні мобільного оператора

Технічні роботи, поломки обладнання та інші проблеми можуть стати тимчасовою причиною повільного або нестабільного інтернету. Важливо враховувати і години пік – час, коли навантаження на одну базову станцію максимальне, через що і виникають неполадки зі зв’язком. Якщо інтернет починає погано ловити стабільно в один і той самий час, допомогти може перехід на інший тип мережі або ж зміна провайдера зв’язку.

Неполадки в SIM-карті

Постійні проблеми з мобільним інтернетом можуть вказувати на неполадки з SIM-картою. До них належать:

  • Тривалий термін її використання – після 3-5 років роботи SIM-карту бажано міняти на нову, оскільки контакти на її корпусі з часом стираються.
  • Пошкодження або надломи – SIM-карту варто уважно оглянути і перевірити її цілісність. Якщо на ній є хоча б мінімальні тріщини, то це вплине на її роботу.
  • Контакт із водою – якщо смартфон нещодавно падав у воду або намокав, волога могла пошкодити SIM-карту.

Уважно подивитись потрібно і на лоток під SIM. У ньому не повинно бути бруду або пилу – його і саму карту рекомендується протерти сухою тканиною, щоб виключити ці моменти.

Дізнатися, чи справді проблема в SIM, можна, якщо вставити в смартфон іншу карту (наприклад, взяти в іншого члена сім’ї). Якщо і вона працює зі збоями, значить причина в пристрої.

Несправність смартфона або його тимчасовий збій

Сам телефон може стати причиною поганого зв’язку. Якщо звичайне перезавантаження не допомогло, варто спробувати перезавантаження модулів за допомогою авіарежиму – його потрібно активувати, а потім вимкнути через кілька секунд.

Проблема може полягати і в поломці пристрою. Таке трапляється при падіннях, ударах або контакті з водою. Дізнатися про це вийде, якщо віднести смартфон на діагностику в сервісний центр.

Причина в оновленні телефона

Якщо в якийсь момент мобільна мережа почала працювати погано, то варто звернути увагу на оновлення ПЗ смартфона:

  • Інтернет може почати погано ловити, якщо воно давно не оновлювалося.
  • Причиною могла стати і ручна перепрошивка, яка виявилася невдалою або неправильною.
  • Виправити проблеми з оновленням ПЗ допоможе повторна перепрошивка, але за недостатнього досвіду її краще довірити фахівцям.

Проблема в конкретному застосунку

Трапляється так, що проблема зовсім не в інтернеті, а в якомусь окремому застосунку. Наприклад, якщо в браузері не вантажаться сторінки, а соціальні мережі працюють стабільно, то найімовірніше проблема в самому мобільному браузері. Необхідно оновити програму, якщо є доступні оновлення, а якщо не допомогло – перевстановити додаток.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.