Конфігурація телефону – як правильно налаштувати телефон

Налаштування телефону - не така вже й складна справа! Як налаштувати телефон? Перевірте це нижче!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що таке налаштування телефону – питання, яке хвилює багатьох людей, які зіткнулися з покупкою нового смартфона. Багато хто боїться, що не впорається з цим процесом і набирає в інтернеті: скільки коштує налаштування телефону, автоналаштування телефону, що це таке, або що дає налаштування телефону. Для всіх тих людей, які вже збираються до найближчої точки GSM, ми вирішили написати статтю про те, як здійснити налаштування нового телефону самостійно і пояснити раз і назавжди, що таке налаштування телефону і навіщо воно потрібне.

Налаштування телефону – що це таке?

Отже, почнемо з самого початку, і перш ніж перейти до того, як налаштувати смартфон, давайте раз і назавжди пояснимо, що таке конфігурація телефону. Грубо кажучи, можна сказати, що конфігурація телефону – це процес пристосування налаштувань телефону до ваших індивідуальних потреб. Конфігурація телефону може охоплювати різні аспекти, такі як налаштування мобільної мережі, дані, звук, екран, конфіденційність, облікові записи електронної пошти, SMS, точки доступу або налаштування додатків.

При першому запуску нового телефону користувачеві зазвичай пропонується скористатися майстром налаштування смартфона, який проведе його через основні кроки конфігурації, такі як вибір мови, підключення до Wi-Fi, налаштування інтернету, налаштування облікового запису Google тощо. Однак, окрім цього початкового процесу, користувач може вносити зміни в конфігурацію телефону в будь-який час, залежно від своїх потреб та вподобань, наприклад, через оновлення Android.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Правильне налаштування телефону може суттєво вплинути на його продуктивність, час автономної роботи, безпеку, наявність або відсутність інтернету та загальний досвід користувача. Тому варто витратити час на налаштування телефону відповідно до ваших потреб.

Про що слід пам’ятати перед налаштуванням смартфона?

Як налаштувати смартфон – це одне, а як підготувати смартфон до налаштування – зовсім інше. Перед самим налаштуванням слід пам’ятати про кілька важливих речей. Однак, перш ніж перейти до них, заспокоїмо тих, хто хвилюється, що оператор, у якого вони придбали телефон, впливає на конфігурацію. Загалом, конфігурація вашого телефону не повинна змінюватися залежно від оператора мобільного зв’язку, яким ви користуєтеся. Всі смартфони працюють на схожих операційних системах (зазвичай Android та iOS), а це означає, що більшість налаштувань доступні на всіх пристроях. Тому конфігурація телефону Plus не буде відрізнятися від конфігурації телефону Play.

Тим не менш, нам потрібно подбати про доступ до інтернету. Він не є обов’язковим, але значно допомагає для того, щоб повністю налаштувати пристрій. Також важливо, щоб ви подбали про безпеку ваших особистих даних, таких як паролі, банківські рахунки, адреси електронної пошти тощо, перш ніж почати налаштовувати свій смартфон. Ви повинні захистити свій телефон паролем або PIN-кодом, а також увімкнути можливість віддаленого видалення даних на випадок крадіжки або втрати пристрою.

Крім того, варто подумати, які програми вам знадобляться, і встановити їх на свій пристрій. Слід звернути увагу на додатки для спілкування, перегляду веб-сторінок або мап. На пристроях Android за замовчуванням на смартфоні встановлено багато додатків Google, те ж саме стосується і додатків Apple на iPhone.

Як налаштувати свій телефон?

Для всіх тих, хто боїться, що налаштування телефону може бути проблематичним, у нас є хороша інформація. На останніх моделях телефонів під час першого налаштування нас зазвичай супроводжує асистент. Однак, щоб не залишати людей у темряві, ми покажемо, як налаштувати телефон, продемонструвавши процес налаштування самого смартфона.

Налаштування телефону може відрізнятися від моделі до моделі, від бренду до бренду і від операційної системи до операційної системи, але в більшості випадків воно схоже і кроки відрізняються незначно. Перш за все, телефон слід увімкнути, через деякий час пристрій повинен запитати нас про мову, яка буде використовуватися на телефоні. Після того, як ви вибрали мову, пристрій попросить вас підключитися до Інтернету через мобільну мережу або Wi-Fi. Підключившись до інтернету, ми зможемо пов’язати пристрій з обліковим записом Google або Apple ID, що значно прискорить процес завантаження додатків або входу в різні облікові записи, пов’язані з основним. Потім ми налаштуємо обліковий запис електронної пошти, додатки, соціальні акаунти або функції безпеки, такі як PIN-код, FaceID, відбиток пальця або пароль, серед іншого. Під час цього процесу телефон також вимагатиме від вас прийняти різні умови та положення або маркетингові згоди. Дуже важливо уважно прочитати, на що ми погоджуємося.

Скільки часу потрібно для налаштування телефону?

Час, необхідний для налаштування телефону, як і сам процес налаштування, може відрізнятися залежно від моделі телефону. Крім того, кількість додатків, які ви хочете встановити, також має значення.

Зазвичай процес налаштування займає від кількох хвилин до десятків хвилин. Якщо вам потрібно завантажити кілька додатків або створити кілька облікових записів, процес може зайняти більше часу. Важливо приділити достатньо часу налаштуванню телефону, щоб він відповідав вашим потребам і працював відповідно до ваших уподобань.

Як налаштувати iPhone?

Налаштування телефонів на Android є проблематичним, оскільки вони виготовляються різними виробниками, які накладають на свої пристрої накладки, що можуть спричинити незначні відмінності в конфігурації між брендами. З iOS такої проблеми немає, оскільки всі iPhone створюються компанією Apple. Тому процес конфігурації однаковий на кожному телефоні з логотипом надкушеного яблука.

Процес приблизно такий самий, як і для телефонів Google, але ми розбиваємо його на кроки, щоб ви знали, як налаштувати його перед покупкою. Після того, як iPhone увімкнеться, вам потрібно буде вибрати мову, а потім підключитися до інтернету через Wi-Fi або передачу даних. Після цього вам потрібно буде увійти за допомогою свого Apple ID або створити новий. Потім ми налаштуємо параметри конфіденційності, такі як місцезнаходження, сповіщення або маркетингові згоди. Наступним кроком буде налаштування Touch ID або Face ID, залежно від моделі. Після цього ми можемо перейти до налаштування електронної пошти, соціальних мереж або додатків. Нам також буде надана можливість перенести дані з попереднього телефону і створити резервну копію.

При використанні телефону варто пам’ятати, що більшість налаштувань iPhone можна знайти в меню “Налаштування”. Там же знаходиться відповідь на питання, як скинути iPhone з нуля, але це вже матеріал для іншої статті.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.