Правда, що телефон не можна використовувати під час заряджання

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на технологічний прогрес, деякі побоювання та застереження щодо експлуатації телефонів і зарядних пристроїв продовжують жити.

Розповідаємо, чи можна користуватися телефоном під час заряджання, і до чого це може призвести.

Нагрівання батареї та його наслідки

Найпопулярнішим побоюванням користувачів є сильне нагрівання батареї. Коли акумулятор одночасно заряджається і витрачає заряд, він нагрівається сильніше, ніж повинен. Що вище його нагрівання, то більша ймовірність, що це призведе до негативних наслідків:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Батарея або телефон можуть почати плавитися.
  • Акумулятор може вибухнути в руках власника.
  • Пристрій може стати непридатним і його доведеться замінити.

На практиці виявляється, що уникнути таких серйозних негативних ефектів можна, дотримуючись простих правил:

  • Зарядний пристрій має бути або оригінальним (виробленим під конкретний телефон), або неоригінальним, але якісним. Не можна купувати дешеві дроти й адаптери нерозпізнаних фірм, оскільки це може призвести до вищеописаних наслідків, навіть якщо не використовувати телефон під час заряджання.
  • Смартфон також не повинен бути підробкою або товаром невідомої компанії. Що краща репутація виробника, то вища ймовірність, що акумулятор телефону витримає нагрівання і не стане непридатним.
  • Якщо користувач не впевнений у якості телефону або зарядного пристрою, не рекомендується сильно навантажувати телефон під час заряджання, наприклад, запускати ігри або важкі додатки. Варто звести час використання смартфона під час заряджання до мінімуму, щоб уникнути негативних наслідків.
  • Якщо ж і телефон, і його зарядний пристрій вироблено компанією, що позитивно зарекомендувала себе, використання смартфона під час заряджання не зашкодить акумулятору.

Збільшення часу заряджання

Якщо одночасно і заряджати телефон, і витрачати його заряд (наприклад, граючи в ігри), час його зарядки з очевидних причин збільшиться.

Однак якщо йдеться про якісні мобільні та зарядні пристрої, збільшення часу заряджання буде не таким помітним, як багато хто вважає. Позбутися цієї затримки варто тільки в тому випадку, якщо користувачеві потрібно швидше зарядити телефон і відключити його від зарядного пристрою.

Зменшення терміну життя акумулятора

Багато хто вважає, що використання телефону під час заряджання зменшує термін служби батареї. Однак сучасні батареї спокійно витримують одночасний заряд і використання смартфона, якщо йдеться про якісні пристрої.

Акумулятори в телефонах невідомих виробників, які не вирізняються популярністю чи якістю, теоретично можуть прийти в непридатність від значного збільшення напруги.

Висновки

Використовувати телефон під час заряджання можна, якщо і мобільний, і зарядний пристрої є якісним товаром, виробленим перевіреною компанією. Якщо ж користувач сумнівається і побоюється, що акумулятор його телефону може не витримати нагріву, варто звести до мінімуму використання телефону під час заряджання, а також не запускати ігри з високими налаштуваннями графіки або об’ємні додатки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.