Чому українці бояться 5G і чи справді це небезпечно

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оскільки ви, читачі нашого порталу, є власниками смартфонів, то логічно, що користуєтеся мобільним зв’язком і мобільним інтернетом, і відповідно, знайомі з такими стандартами, як 3G, 4G і цілком очікувано, що читали про новий стандарт 5G (де G означає Generation).

Прогрес не стоїть на місці і в найближчі кілька років ми також відчуємо новий стандарт на своїх смартфонах. Хоча це виглядає і звучить цілком привабливо, але є деякі проблеми, які хвилюють багатьох і викликають недовіру до 5G. То чому українці бояться 5G і чи справді це небезпечно?

Ви могли прочитати багато інформації в інтернеті, що новий стандарт 5G неймовірно шкідливий для оточуючих, а вежі оснащені 5G випромінюють стільки шкідливих хвиль, що загалом можна отримати повний набір хвороб і навіть хвилі поширюють віруси.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Погодьтеся, це виглядає і звучить цілком абсурдно навіть для фантастичних фільмів. Гаразд, нехай буде, що моя думка відрізняється від більшості людей, які налаштовані проти прогресу, проти технологій, проти інновацій тощо, але заплющувати очі на те, що Всесвітня організація охорони здоров’я не знайшла нічого поганого в 5G і частотах, на яких вона працює, вже не так легко.

Окрім цього, Міністерства охорони здоров’я багатьох країн також заперечують негативні наслідки від використання нового стандарту і поширення цієї технології у провідних країнах є тому підтвердженням.

То чого конкретно всі бояться?

Найпоширеніші міфи, в які вірять українці, це те, що випромінювання від нової технології послабить імунітет, може розвинутися рак, з’являться серцеві хвороби, хвороба Альцгеймера і навіть дійшло до безпліддя.

Також у мережі поширювалася інформація, що від випромінювання вдосконалених стільникових вишок (з 5G) навколо помирають усі живі тварини, і прикладом була загибель зграї шпаків у Гаазі, де активно поширюється 5G. На ділі, жодних доказів впливу 5G на птахів не було доведено.

Єдине, на що вплине 5G, так це на швидкість і якість вашого мобільного інтернету. Не ведіться на дезінформацію в мережі, довіряйте перевіреним джерелам (і навіть перевіряйте її на достовірність).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.