У яких випадках варто збирати комп’ютер самому

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Системний блок придбати зараз можна двома способами – купити готову збірку або зібрати самому. У яких ситуаціях готова збірка може не підійти, і доведеться самому думати про неї або доручати цю дію комусь іншому. Розберемося.

У разі, якщо потрібен комп’ютер для офісних завдань, то можна не морочитися, а купити готову збірку. Краще навіть подивитися конфігурацію з натяком на модернізацію, щоб через кілька років поліпшити процесор і додати пам’ять. Але тут криється нюанс. При купівлі готової збірки практично завжди йде переплата саме за неї. Якщо прорахувати комплектуючі окремо, то завжди вийде дешевше, ніж купувати ПК цілком. До чого я це?

Зібрати простенький офісний ПК може будь-який користувач, який хоч раз користувався викруткою і в якого є смартфон з інтернетом, щоб подивитися відеоуроки в разі слабкого розуміння процесу. Практика показує, що немає нічого складного в складанні ПК, адже комп’ютер складається з декількох частин, які “живуть” всередині корпусу і з’єднані між собою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Висновок: простий ПК можна зібрати самому з метою здобуття відповідного досвіду та економії коштів.

Але які є ще причини на те, щоб зібрати ПК самому?

  • Можливість створити абсолютно будь-яку конфігурацію, на яку тільки вистачить грошей і фантазії. Додавайте хоч 4 жорсткі диски через RAID контролер і парочку відеокарт! Можна вибрати ті комплектуючі, які вам здадуться найкращими, адже нерідко в готових збірках якийсь компонент буде занадто дешевим і не дуже якісним порівняно з іншими;
  • Відсутність гарантії на системний блок. Багато виробників, а точніше збирачі, ставлять свої пломби на реалізований системний блок. А це означає, що ви навіть накопичувач не зможете встановити – потрібно буде йти до сервіс-центру і платити умовні 300 гривень за встановлення жорсткого диска і повторне пломбування корпусу.

У своїй збірці ви сам собі господар – робіть що хочете, до того ж гарантія на комплектуючі окремо зберігається. Деякі комплектуючі мають гарантію кілька років, тоді як готові збірки – рік, максимум два;

  • Створити систему під майбутню модернізацію. Можна придбати сучасний корпус із блоком живлення, що добре продувається, і материнську плату “на виріст”. Решту компонентів можна використовувати дешевше, а за наявності грошей у майбутньому модернізувати свою систему вже на готовій і продуманій платформі;
  • Можна отримати досвід і почати розбиратися в залізі. У складанні ПК є нюанси не тільки в підборі комплектуючих, а й у кабель-менеджменті та системі охолодження. Тільки не варто тренуватися на занадто дорогому залізі – буде прикро, якщо ви зламаєте дорогі комплектуючі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.