Чи варто заряджати смартфон до повного заряду батареї

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато суперечок виникає щодо того, чи потрібно заряджати смартфон до повного заряду акумуляторної батареї або це смертельно для телефону? Щоб розібратися в цьому питанні давайте спочатку з’ясуємо який вид акумулятора встановлений в наш смартфон.

На даний момент існує величезна безліч видів акумуляторів – це: лужні, літій-іонні, літій-полімерні, гелієві, свинцево-кислотні, нікель-метал-гібридні і так далі.

З наявних видів акумуляторів у смартфони встановлюють літій-іонний АКБ. Вони мають багато переваг перед іншими видами, а найголовніше це їхня вага.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вони у багато разів легші за всі перераховані вище акумулятори, але при цьому в чотири рази перевершують за ємністю свинцево-кислотні.

Але завжди є “ложка дьогтю” і тут без неї не обходиться, оскільки ці батареї бояться перегріву і холоду.

При перегріванні вони руйнуються і можуть самозайматися, при охолодженні у них відбувається швидкий розряд і втрата початкових якостей по ємності, що призводить до виходу з ладу.

При фізичному пошкодженні акумулятора відбувається загоряння – це дуже небезпечно і призводить до пожежі.

Вище ми з’ясували, який вид акумулятора встановлений в наш смартфон, плюси АКБ, так само дізналися і мінуси.

Тож давайте тепер подивимося, що відбувається під час заряду до 100 %. Під час повного заряду батареї, АКБ хоч і не значно, але нагрівається, а частий 100% заряд призводить до руйнування акумулятора і виходу його з ладу.

Щоб цього уникнути фахівці рекомендують не заряджати його повністю, а зупиняти заряд на 90-95 %.

Дуже небезпечно залишати смартфон на зарядці на ніч, як ми це часто робимо, тому що в разі несправного блоку управління зарядом може статися займання АКБ і статися пожежа.

Також фахівці не рекомендують і розряджати в 0 %, це теж не хороший фактор для наших смартфонів. Але раз, два на місяць все ж необхідний розряд до 0% і заряд до 100% з метою коригування блоку управління зарядом АКБ, але це необхідно робити на малих струмах, для цього рекомендують смартфон під’єднувати до комп’ютера або ноутбука, якщо немає низькострумового блоку заряду.

Ну ось ми і дізналися, що заряджати наші смартфони до повного заряду не рекомендується, хоча це і необхідно іноді робити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.