Скільки важать системні дані

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дані в телефонах типу Android можуть займати різний обсяг пам’яті. Це можна перевірити в налаштуваннях вашого гаджета – зайдіть у “Сховище” і перевірте вкладку “Система”. Відповідь на запитання “куди дівається пам’ять?” криється саме там.

Також має значення, які додатки виробник уже встановив на ваш смартфон. Найчастіше це робиться з метою реклами.

Що таке кеш і навіщо він потрібен

Кеш – це тимчасові файли, які дають змогу заощадити час завантаження різних служб і програм у майбутньому. Іноді система вашого пристрою може використовувати кеш для деяких додатків – наприклад, завантажувати стрічку новин навіть без виходу в інтернет.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Уся інформація зберігається в кеші – це стосується не тільки файлів із всесвітньої павутини, а й даних усередині системи. Очищення кешу сприятиме збільшенню пам’яті – спробуйте зробити це зі своїм смартфоном просто зараз.

Чи може зноситися пам’ять на телефоні

Якщо коротко – так, може. А якщо детальніше, то відбувається це через те, що деякі осередки пам’яті з часом виходять з ладу.

У сучасних гаджетах використовується система стандарту NAND – її комірки мають вертикальне розташування, і контролери можуть закривати доступ до деяких пошкоджених секторів, щоб випадково не втратити дані.

Так, з часом “биті” комірки блокуються і замінюються робочими. І що довше флешка перебуває в експлуатації, то більше осередків відбраковується.

Чому на флешці менше пам’яті, ніж заявлено

Прочитали попередній пункт? Тоді додамо до нього ось що: виробники флеш-карт заздалегідь резервують деякий обсяг пам’яті, щоб поступово вводити його в експлуатацію, коли частина комірок буде відбракована контролерами.

Так, на новенькій флешці може бути доступно всього 29 Гб із 32. З роками кількість помилок тільки накопичується, і стає зрозуміло, чому мало пам’яті на вашому пристрої.

Головне – не забувайте звертатися до майстрів сервісу “Педант” за будь-яких складнощів у стосунках з вашими гаджетами.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.