Як прискорити ігровий ноутбук: 10 корисних порад

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Власники ноутбуків нерідко страждають від того, що пристрої довго вантажаться і повільно працюють. При цьому модернізація таких комп’ютерів сильно обмежена. При сильному бажанні максимум, що можна зробити, це поставити поліпшену пам’ять і більш досконалий накопичувач.

Зазначені доопрацювання не вплинуть на ноутбук глобально, але поліпшать ситуацію зі швидкістю завантаження і відгуком на команди. Також існують інші способи, що допомагають зробити повільний пристрій трохи швидшим. Розглянемо їх більш детально.

1. Регулярне чищення

Воно знизить навантаження на систему охолодження, унеможливить постійне завивання і швидкий знос вентиляторів. Також постійне видалення пилу, бруду і шерсті домашніх тварин підвищить продуктивність пристрою. Річ у тім, що при сильних забрудненнях температура всередині корпусу часто піднімається вище норми. Система прагне уникнути перегріву, тому автоматично уповільнює роботу основного і графічного процесорів, а також іншого “заліза”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Оновлення драйверів

Актуальні драйвери оптимізують роботу багатьох служб і компонентів ноутбука. Додатково вони допомагають домогтися відмінних показників енергозбереження.

3. Оновлення DirectX

Цей комплекс програмних інструментів покращує роботу відеокарти. Найсвіжішою є генерація DirectX 12. Зрозуміти, яка версія встановлена у вас, можна за допомогою послідовного введення команд WIN + R і DXDiag.

4. Розгін графічного процесора

Метод передбачає зміну стандартних налаштувань відеокарти. Він підходить просунутим користувачам і новачкам. Останнім краще використовувати спеціальний софт, який допоможе уникнути помилок і безпечно підняти продуктивність процесора. Непоганий варіант – програма MSI Afterburner.

5. Зміна налаштувань живлення

Для ігор важливо, щоб ноутбук живився від мережі. Максимальна продуктивність при живленні від вбудованої батареї стане причиною швидкого розряду останньої.
Для встановлення потрібного режиму відкриваємо вкладку “Живлення і сон” (знаходиться в розділі “Система). Потім відкриваємо пункт “Додаткові джерела живлення” і вибираємо високу продуктивність.

6. Запускаємо ігровий режим

ОС Віндовс 10 надається користувачам з фірмовим софтом Xbox. Під час запуску програми необхідно натиснути на “Виграш + Г”. У панелі, що відкрилася, потрібно вибрати “Так” ( 6; 5;). Відкриється Гейм Бар, а якому є спеціальна клавіша запуску “Ігрового режиму”.

7. Блокуємо фонові додатки

Відкриваємо системний трей.

Ми припускаємо, що ви використовуєте Windows 10 для багатьох із цих порад. Якщо ні, то перед запуском гри ви можете внести зміни у свій ноутбук вручну. Обов’язково закрийте всі інші програми, перш ніж натискати “Грати в Steam”.

Щойно ви закінчите, подивіться на “системний трей”. У цій частині панелі завдань Windows перераховані програми, що працюють у фоновому режимі. Клацніть правою кнопкою миші кожен значок і закрийте його. Ви можете зберегти додаток для управління відеокартою або інструмент голосового чату, наприклад Discord Відкрито, звичайно!

Усе, що потрібно ввімкнути на панелі завдань перед запуском гри, – це сервіс цифрового завантаження … або взагалі нічого.

8. Онлайн-ігри: перевірте швидкість вашої мережі

Ігрова продуктивність ноутбука здебільшого визначається обладнанням, драйверами та налаштуваннями вашого комп’ютера. Але якщо ви граєте в онлайн-ігри, слід зважати на ще один елемент: Швидкість вашого інтернет-з’єднання.

Запізнення – звичайна причина неприємностей в Онлайн-іграх. Це може бути через проблеми з вашим інтернет-з’єднанням, але в основному це пов’язано з повільним з’єднанням ноутбука і роутера. У більшості випадків на вашій бездротовій мережевій карті будуть встановлені останні версії драйверів завдяки Центру оновлення Windows.

Якщо після застосування оновлень змін немає, розгляньте можливість використання дротового Ethernet-підключення до маршрутизатора. Ви також повинні перевірити, чи може ігровий маршрутизатор поліпшити ігрову продуктивність, а також наші поради щодо Зменшіть затримку в онлайн-іграх.

9. Керуйте автоматичними оновленнями

Автоматичні оновлення Це може бути дуже боляче. Наприклад, Центр оновлення Windows може Завантажувати оновлення у фоновому режимі, перш ніж ви періодично отримуватимете сповіщення про необхідність встановлення оновлення. Не тільки завантажене для встановлення оновлення може вплинути на продуктивність, а й попередження.

На жаль, ви не можете Вимкнути оновлення Windows назавжди , тому у вас є такі можливості:

  • Не вимикайте комп’ютер.
  • Встановіть оновлення, щойно буде запропоновано.
  • Починаючи з May 2019 Update (версія 1903), ви можете заблокувати оновлення на 35 днів.

Як заблокувати або дозволити появу Wi-Fi у Windows 10

Малоймовірно, що ви зможете повністю відключитися від Інтернету, якщо використовуєте ігровий ноутбук, тому встановлення цих оновлень якомога швидше – найкраще рішення.

Системи цифрової доставки працюють як пар Крім того, поширюйте оновлення. Є ймовірність, що інша гра завантажує оновлення у фоновому режимі, поки ви граєте в іншу гру.

Щоб цього уникнути, відкрийте Steam і перейдіть на Steam -> Налаштування. на вкладці “Завантаження” Переконайтеся, що прапорець знято.Дозволити завантаження під час гри. Натисніть “Ok”, щоб підтвердити цю зміну.

Ви також можете керувати правилами оновлення для окремих ігор. Клацніть правою кнопкою миші гру в меню Steam і виберіть Властивості -> Оновлення та перевірте, чи задовольняють вас параметри автоматичного оновлення.

10. Змініть налаштування архітектури, щоб оптимізувати відеокарту.

Нарешті, варто поглянути на Налаштування відеокарти Особливо, якщо вам потрібно зіграти в конкретну гру. Тут ви знайдете ключові елементи управління текстурою і деталями затінення, які визначатимуть ваші ігри.

Доступна пам’ять для графіки вашого ноутбука обмежує доступні тут параметри, тому зазвичай рекомендується вибрати конфігурацію, яка пропонує продуктивність, а не зовнішній вигляд. Коротше кажучи, текстури з високою роздільною здатністю споживають оперативну пам’ять, що впливає на частоту кадрів.

Зверніть увагу, що тут ви також можете дати окремим іграм їхні власні текстури та налаштування відтінків. Це корисно, якщо в стару гру можна грати на високих налаштуваннях. Тим часом, ви, як і раніше, зможете налаштовувати параметри відео для окремих ігор під час їхньої гри на екрані налаштувань відео / дисплея.

Може знадобитися час, щоб знайти Найкращі налаштування відео для ігор. Як тільки ви виберете і зробите компроміс з якістю продуктивності, ви побачите, що все це варте витрачених зусиль.

Продуктивність мобільних ігор: оптимізована!

Хто б міг подумати, що можна поліпшити ігрову продуктивність на ноутбуці? Хоча більшість із цих параметрів може бути застосовано до ноутбуків із Windows 10, деякі поради можна перенести на Еквівалентні налаштування в macOS і Linux.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.