Які функції повинен мати кнопковий телефон

Кнопковий телефон, здається, ніколи не вийде з моди – за останні кілька років з’явилися сотні цікавих і різноманітних моделей. Поговорімо про те, якими функціями повинен володіти звичайний кнопковий телефон, який також називають “дзвонилкою”.

Інтернет

Чи потрібен інтернет на звичайній “дзвонилці”? Питання спірне. Варто розуміти, що функціонал вбудованого браузера буде дуже примітивний і, можливо, не всі сайти будуть відображатися. Є кнопкові телефони, які працюють на операційній системі KaiOS, що підтримує встановлення додатків. Можна поставити, наприклад, WhatsApp. Однак, під цю ОС додатків мало і їхній функціонал дуже обмежений.

Кольоровий дисплей

Швидше ні, ніж так. Навіщо? Навіть якщо екран у кнопкового телефону буде кольоровий, то роздільна здатність залишатиме бажати кращого. Кольоровий дисплей, як правило, впливає тільки на ціну – “дзвонилка” з кольоровим екраном коштує дорожче, ніж з монохромним.

Камера

Варто розуміти, що камера в кнопковому телефоні буде дуже примітивна. Максимум, на що її вистачить – сфотографувати оголошення або документ. І то, якщо освітлення хороше. Ні про які хороші знімки не може бути й мови. Також не варто забувати, що пам’яті в такому телефоні дуже мало, і для використання камери потрібна буде карта пам’яті.

FM-радіо

Практично в кожній “дзвонилці” є вбудований FM-радіоприймач. Це добре – можна скрасити дозвілля. Добре вибирати той телефон, у якому FM-радіо працює без вбудованих навушників, що виконують роль антени.

Ліхтарик

Багато кнопкових апаратів комплектуються ліхтариком. Джерело світла не надто яскраве, але його цілком вистачить, щоб, наприклад, підсвітити замкову щілину або будь-який інший об’єкт у повній темряві. Зручно, якщо для ввімкнення ліхтарика є окрема кнопка на корпусі телефона.

Bluetooth

Тим, у кого є бездротова гарнітура, зручно буде користуватися Bluetooth-навушниками. Варто вибирати той апарат, де версія Bluetooth близька до 5-ої, оскільки можливі проблеми з підключенням і зв’язком.

Підтримка 2-х сім-карт

Зручно, якщо у вас є дві сім-карти під дзвінки. До слова, більшість кнопкових телефонів мають слот на 2 сімки.

Підтримка mp3

Якщо “дзвонилка” підтримує формат mp3, то її можна перетворити на музичний плеєр. Як правило, внутрішня пам’ять такого пристрою дуже маленька – потрібна карта пам’яті, щоб на неї записати улюблені треки.

Акумулятор

Тут просте правило – що ємніша батарея, то довше пристрій тримає заряд. Краще, щоб у кнопкового телефону батарея була ємністю від 2000 мАг – такого заряду в режимі очікування може вистачити на цілий місяць.

Також не забуваємо про розмір кнопок і діагональ дисплея – параметри мають бути комфортними для користувача.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.