Як правильно заряджати iPhone і що радять фахівці Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно я вже публікував статтю про те, як правильно заряджати смартфон, але вона більше стосувалася смартфонів на Android. Для техніки Apple правила зарядки практично ті ж самі, але є деякі нюанси, про які я і розповім.

Чи можна ставити заряджатися iPhone на ніч

iPhone найчастіше заряджають протягом усього дня і ставлять на зарядку на ніч. Якщо говорити про безпеку для акумулятора – заряджати iPhone всю ніч можна без проблем. Не забуваємо, що всі нові смартфони Apple мають спеціальну функцію оптимізації заряду. По суті, йдеться про контролер, який “стежить” за тим, щоб акумулятор заряджався правильно.

Цікавий факт. Пристрої Apple отримали систему аналізу та оптимізації заряду. Наприклад, якщо поставити телефон заряджатися на всю ніч, гаджет триматиме певний відсоток заряду і тільки вранці дозарядить iPhone до 100%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Функцію Оптимізація заряду можна увімкнути додатково, якщо перейти в розділ: “Параметри” – “Акумулятор” – “Стан акумулятора” – “Оптимізована зарядка”. Враховуйте, якщо вам випадково знадобиться смартфон пізно вночі, скоріше за все акумулятор буде заряджений на 80% або менше.

Наскільки безпечні акумулятори iPhone

Як і будь-який інший виробник, компанія Apple дає гарантію, що пристрої повністю безпечні, а ризик загоряння під час заряджання – мінімальний. Однак у ЗМІ регулярно з’являються повідомлення про згорілі “яблука”. У 95% випадків причина полягає в тому, що самі користувачі неправильно заряджають пристрої.

По-перше, виробник гарантує безпеку тільки з оригінальним кабелем і зарядним блоком. Будь-які китайські репліки та блоки живлення можуть негативно вплинути на акумулятор, заряджаючи пристрій неправильно.

По-друге, Apple не рекомендує одночасно заряджати смартфон і користуватися пристроєм: дивитися фільми або слухати музику. У таких випадках користувачі часто засинають буквально в обнімку з гаджетом. При цьому в інструкції Apple чітко сказано: “Не спіть на блоці живлення або пристрої”.

Звичайно, через одну таку ніч навряд чи гаджет вийде з ладу або загориться, але краще не випробовувати долю. До речі, рекомендація стосується не тільки “яблучних” смартфонів, а й будь-яких інших гаджетів. На час заряджання смартфон має залишатися в стані спокою.

Сьогодні практично кожен другий пристрій має функцію швидкого заряджання. Тому краще залишити смартфон на 20-30 хвилин підзаряджатися, після чого його можна без проблем використовувати за призначенням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.