Названо 12 головних помилок під час вибору ноутбука

Заходячи в магазин комп’ютерної техніки, реально починають розбігатися очі. Та ще й продавець-консультант у буквальному сенсі не дає проходу і закидає всілякими запитаннями. А ти стоїш і думаєш: як же з усього цього розмаїття вибрати те, що потрібно?

Головне в цьому питанні – не наробити помилок, яких часто припускаються покупці, які прийшли за новим ноутбуком.

№1: Немає чіткого визначення

Багато хто просто не знає, що вони хочуть. І це реально одна з найпоширеніших помилок. Що таке “хороший” ноутбук? Навіть консультант не зможе правильно відповісти на це запитання і напевно почне пропонувати найдорожчі моделі, адже вони апріорі мають бути хорошими. Ось тільки хороший ноут – це той, який буде виконувати поставлені завдання.

№2: Неправильний вибір процесора

Є чудові моделі за розумною ціною, які на перший погляд ідеально підходять, мають привабливий дизайн і все в цьому роді. Ось тільки тут важливо врахувати, що у різних моделей можуть бути встановлені різні процесори. Причому деякі з них можуть бути версією 2008 або навіть 2004 року. Купивши “відповідний” ноут зі старим процесором, можна нажити собі купу проблем, до того ж поміняти його буде вкрай важко і дорого.

№3: Вибір ноутбука з малою або нерозширюваною пам’яттю

Уже давно не актуально купувати ноут з об’ємом пам’яті в чотири гігабайти. Це вже, як то кажуть, банальний моветон. Якщо цю техніку використовуватимуть для роботи, то потрібно щонайменше 8 гігів, для ігор і професійної діяльності – 16 і більше.

№4: Спроба заощадити

І тут ідеться про вибір моделі зі звичайними жорсткими дисками. Так, на цьому можна заощадити, щоправда, лише кілька тисяч гривень, однак потім можна не дивуватися, що швидкість завантаження ОС буде на дуже низькому рівні.

№5: Купівля ноута без Windows

Якщо техніка планується для корпоративного/офісного використання або надсилання його, наприклад, далеким родичам, друзям тощо, то однозначно варто купувати моделі з уже встановленою ОС Windows.

№6: Ноутбук із матрицями king plus філ

А особливо ті моделі, в яких плюс до всього ще й низька роздільна здатність hd. Як правило, це ноути дешевої категорії, тому вони і зараз мають певний попит. Ось тільки працювати за ним не можна. В іншому випадку вбити зір можна буде в максимально короткий термін.

№7: Щира віра в існування “універсальних” дисплеїв

При виборі цієї техніки варто розуміти, що для геймера, звичайного офісного працівника, професійного дизайнера дисплей має різні характеристики. Наприклад, якщо ноут буде призначений для ігор, то найоптимальніший варіант – full hd роздільна здатність і висока частота кадрів.

№8: Вибір ігрового ноута без урахування основних факторів

Геймери-початківці здебільшого вважають, що ігровий ноутбук може мати відеокарту будь-якої потужності. Причому, якщо з ноутом, що має слабку потужність, більш-менш зрозуміло, то ось із надмірно потужною відеокартою не все так просто. Варто все ж перед покупкою вивчити досконально це питання, поцікавитися і професійних геймерів і тільки потім вибирати потрібну модель.

№9: Моделі з відеокартою, “задушеною” TGP

TGP має нижчу продуктивність, ніж аналоги, а тому як ігрові ці моделі категорично не підходять. Для ігор найкраще купувати ноути, де встановлена відеокарта rtx 30 60.

№10: Купівля ноута для майнінгу

Профі назвуть це банальною дурістю, але ж насправді з моменту появи майнінгу чомусь багато новачків вирішили, що ноут ідеально для цього підійде. А насправді, це дійсно дурість і нерозуміння, як працює система. Так, раніше, коли майнінг тільки розвивався, люди змітали з прилавків ноутбуки та відеокарти, і вони реально швидко окупалися. Однак зростання криптовалюти і нереальне підвищення вартості відеокарт обрубало все на корені.

№11: “Бренд – це круто”

Багато хто знає, що такі компанії, як Asus, Lenovo та ін., випускають надійні ноутбуки. Ось тільки мало кому зі звичайних людей відомо, що близько 90% такої техніки виробляють у Китаї або на Тайвані. І зрозуміло, що якість її не може зрівнятися з оригіналом. Тому довіряти “бренду”, не перевіривши, все ж не варто.

№12: Замовлення на Аліекспресс

Особливо часто покупки на цьому майданчику здійснюють геймери, які впевнені, що: навіщо платити купу грошей за “розрекламовану марку”, адже можна купити на Аліекспресс потужну ігрову машину і в кілька разів дешевше. Усе це добре, якби не горезвісне “але”. Рано чи пізно будь-який ноут виходить з ладу. Куди звертатися за ремонтом? У сервісному центрі можна замовити окремі запчастини й отримати повноцінні сервісні послуги. Тому варто багато разів подумати, перш ніж брати ноутбук не в спеціалізованому магазині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.