Що потрібно натискати на клавіатурі якщо висне комп’ютер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Будь-який комп’ютер здатний зависнути, навіть найпотужніший. Зависання можуть відбуватися від різних чинників: занадто багато даних (велике навантаження), помилки в програмах, апаратні проблеми.

Якщо система зависає дуже часто, то це гарний привід перевстановити систему і зробити апаратну діагностику. Але мова піде про те, що можна натиснути на клавіатурі, якщо комп’ютер завис.

Ситуація – завис комп’ютер, але реагує на команди

Для початку просто чекаємо. Не більше хвилини. Якщо нічого не відбувається, спочатку спробуємо натиснути Alt + Tab, щоб спробувати переключитися на інше активне завдання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перемикання може допомогти – активна програма вважатиметься фоновою, можливо, відбудеться звільнення ресурсів і комп’ютер розвинеться. Пробуємо тиснути на поєднання Alt + Tab багаторазово.

Якщо не допомагає, можна спробувати поєднання Win + D. Ця комбінація клавіш має показати вам робочий стіл. Якщо робочий стіл з’явився, то значить комп’ютер не завис повністю, а зависла лише та програма. Пробуйте в неї увійти знову, можливо, вона вже розвисла.

Нічого не допомогло? Пробуємо відкрити диспетчер завдань і подивитися, що відбувається з програмою. Тиснемо Ctrl + Shift + Esc, якщо диспетчер відкрився, йдемо у вкладку “Процеси” і дивимося, чи немає напису “не відповідає” і скільки програма споживає ресурсів.

Якщо диспетчер завдань реагує, то пробуємо спочатку зняти завдання з інших програм, які споживають багато ресурсів, а завислу програму не чіпаємо:

Такий спосіб може допомогти: ми вивантажуємо інші програми, тим самим звільняючи ресурси для нашого завислого додатка. Також можна зняти завдання із завислою програмою, однак, найімовірніше, загубляться дані, які ви не встигли зберегти.

Якщо диспетчер завдань не викликається через Ctrl+Shift+Esc, то пробуємо натиснути послідовно Ctrl+Alt+Del і вибрати відповідний пункт меню.

У разі, якщо зависає повноекранний застосунок або ж гра, спробуйте перезавантажити відеодрайвер натисканням на Ctrl + Win + Shift + B. Екран блимне, кеш драйвера буде очищено.

Комп’ютер не реагує на команди

1. Чекаємо до 5 хвилин, можливо, він розвинеться. Нічого не чіпаємо взагалі.

2. Пробуємо натискати праву + ліву кнопку миші, крутимо мишу, тиснемо клавіші одночасно.

3. Пробуємо вищевказані комбінації: Alt + Tab, Win + D, Win + L (викликаємо вікно блокування), пробуємо тиснути на клавішу Esc кілька разів. Пробуємо увійти в диспетчер завдань, як описано вище.

4. Пробуємо фізично що-небудь під’єднати до USB (наприклад, флешку) або ж вимкнути / увімкнути клавіатуру чи мишку.

5. Якщо нічого не допомагає, то на жаль, врятує тільки перезавантаження (вимкнення / увімкнення) комп’ютера.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.