Як правильно користуватися смартфоном влітку і не угробити його у спеку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Літо – це не тільки прекрасна пора року, коли ми можемо поніжитися на сонці, а й період величезного стресу для наших смартфонів. У спеку гаджетам стає погано, що часом призводить до їхньої поломки. Ну а ми періодично відчуваємо незручності, перебуваючи на яскравому сонці, коли не виходить розгледіти зображення на екрані. Тому важливо гарненько підготуватися до настання теплої пори року і розібратися, як правильно користуватися смартфоном влітку.

Для чого потрібна автояскравість екрана

Перш ніж поговорити про способи, що дають змогу убезпечити наш пристрій, давайте подбаємо про власний комфорт. Влітку найгірше йдуть справи з екраном смартфона, коли під час потрапляння прямих сонячних променів він здається занадто тьмяним, через що не вдається що-небудь розгледіти. Як не дивно, цю проблему частково вирішує функція автояскравості на Андроїд.

Тепер вам буде комфортніше користуватися смартфоном на сонці, але при цьому важливо постаратися мінімізувати пряме попадання променів. В іншому разі лицьова панель нагріється і відбудеться вигоряння екрана, головні причини якого – висока яскравість і екстремальна температура.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як правильно заряджати смартфон

Коли ми заряджаємо смартфон, він нагрівається. Ситуацію погіршує висока температура повітря, тому до процесу відновлення енергії гаджета влітку потрібно підійти максимально відповідально, скориставшись кількома порадами:

  • не допускайте потрапляння прямих сонячних променів на смартфон під час заряджання;
  • за можливості відмовтеся від швидкої зарядки, вибравши блок живлення меншої потужності;
  • для відновлення енергії користуйтеся фірмовими аксесуарами або аналогами від перевірених брендів;
  • заряджайте смартфон не більше ніж на 80%;
  • не користуйтеся пристроєм у процесі відновлення енергії;
  • намагайтеся контролювати температуру корпусу під час заряджання, а також одразу відключайте гаджет від джерела живлення, щойно відчуєте щось недобре.

Якщо ці поради не допоможуть уникнути нагрівання телефону під час заряджання, не вдавайтеся до допомоги радикальних заходів, намагаючись остудити пристрій. Не кладіть його в морозилку, щоб не допустити екстремального перепаду температур, який негативним чином позначиться на роботі Андроїда.

Чи потрібен чохол на смартфон

Виробники смартфонів рекомендують користуватися своїми пристроями в температурному діапазоні від 0°C до 35°C. Тому вам потрібно зробити все можливе, щоб гаджету було комфортно. Зокрема, необхідно зняти чохол із телефона. Так, без нього корпус буде схильний до ризику появи подряпин і менше захищений, але інакше погіршується теплопровідність, а це критично, коли температура повітря піднімається вище 35°C.

Також під час використання смартфона у спеку намагайтеся не класти його в кишеню вузьких штанів. Мало того, що в них пристрою буде важче відвести тепло, так ще піт ризикує засмітити динамік або мікрофон. Тому намагайтеся носити вільний одяг, який стане запорукою не тільки вашого комфорту, а й безпеки смартфона влітку.

Що робити, якщо гріється телефон

В умовах, коли повітря прогрівається до критичних температур, а від палючого сонця за всіх зусиль не вдається врятуватися, потрібно зробити все, щоб внутрішні компоненти смартфона відчували відносну прохолоду. В іншому разі на вас чекає комбо, яке виведе гаджет з ладу. Найпростіша порада – мінімізувати час експлуатації телефону. Якщо ви не можете собі це дозволити, увімкніть режим енергозбереження.

Це найпростіший спосіб охолодити смартфон, а ще ви можете вручну обмежити фонові процеси, увімкнути режим “У літаку”, якщо пристрій не може знайти мережу, а також відмовитися від використання GPS на Android. Усе це знизить нагрівання внутрішніх компонентів, але не врятує від палючого сонця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.