Як зарядити один Android смартфон від іншого телефону

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ніхто навіть сперечатися не буде, що смартфони мають багато переваг. От тільки, якби не один недолік – слабка автономність, яка іноді дуже сильно підводить. Звісно, добре, коли можна просто взяти й під’єднати телефон до розетки. А якщо такої можливості немає? Що зазвичай роблять користувачі?

Правильно, заходять в інтернет і шукають всілякі лайфхаки, які в багатьох випадках не те, що виявляються марними, а ще й можуть істотно нашкодити улюбленому гаджету.

Але ж насправді все просто. Є найдієвіший і найбезпечніший спосіб (не рахуючи пауербанка) – зарядити смартфон. Від іншого телефона.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Які марки телефонів можуть заряджати інші модельні девайси

Для початку варто зазначити, що зарядку можна провести як за допомогою дроту, так і без нього. Однак для початку потрібно дізнатися, чи підтримує гаджет зворотну зарядку. Такі девайси, як правило, оснащені підтримкою OTG. Але головне, що на сьогодні більшість моделей (як дорогих, так і дешевих) мають цю корисну функцію.

Які з них можуть пожертвувати своєю енергією заради свого “побратима”:

  • vivo Y16;
  • OnePlus 11;
  • realme GT Neo 3;
  • POCO X5 Pro 5G.

І це лише мізерна частина девайсів, за допомогою яких можна підзарядити свій телефон. Однак фахівці в цій галузі все ж рекомендують попередньо зайти в додаток USB OTG Checker і особисто переконатися, що гаджет підтримує цю функцію. Якщо так – на екрані висвітиться галочка, якщо ж ні – відповідно, хрестик.

Тепер перейдемо до реверсивної зарядки, тобто, коли пристрій можна зарядити без дроту. У цьому разі обидва гаджети повинні мати функцію бездротової зарядки, що підтримує її. Щоправда, вона, як правило, присутня здебільшого у флагманських моделях:

  • Google Pixel 7;
  • Samsung Galaxy S23 Ultra;
  • Xiaomi 12;
  • HUAWEI Mate 50 Pro тощо.

При цьому користувач має розуміти, що для чіткої впевненості обов’язково необхідно зайти на сайт виробника девайса і перевірити, чи точно є ця функція.

Переходимо до головного

Практична частина зарядки одного телефону від іншого пов’язана з безліччю нюансів, хоча в дійсно все здається дуже просто.

Зарядка через дріт

Як правило, в комплекті з мобільним девайсом йде USB-кабель. Але його недостатньо, оскільки також потрібен перехідник OTG. Купити його можна в спеціалізованому магазині мобільних пристроїв.

А тепер, власне, сама інструкція:

  • Для початку потрібно в роздавальний пристрій вставити перехідник;
  • Потім до OTG під’єднати USB-кабель;
  • Другий кінець USB підключити до розрядженого телефону.

Ось і все. Після цього в автоматичному режимі запускається зарядка. При цьому варто розуміти, що такий спосіб можна використовувати в “екстрених” випадках (максимум заряду – 15%), оскільки зарядка відбувається досить повільно через малу потужність.

Бездротовий спосіб

Щоб відновити енергію в такий спосіб, необхідно зайти в центр управління і ввімкнути реверсивну зарядку. Після покласти один девайс на інший і… йти пити чай, каву або що-небудь міцніше. Слабка потужність сильно гальмує процес, тому чекати зарядки доведеться довго. Низький ККД дає можливість зарядити смартфон до 10%, причому на це піде дійсно багато часу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.