Експерт пояснив, на які дзвінки не можна відповідати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівець зазначив, що дзвінки з незнайомих номерів мають насторожувати, проте не всі вони несуть загрозу. Абоненту можуть телефонувати держслужб або знайомі, які змінили номер телефону.

Але є кілька сигналів, помітивши які, не слід відповідати на дзвінок. Так, потрібно ігнорувати дзвінок із надто короткого номера (із трьох або чотирьох цифр). Розумно буде уникати бесід, якщо номер прихований або в нього іноземний префікс: велика ймовірність, що телефонують зловмисники.

Тимофєєв також попередив, що не потрібно передзвонювати на незнайомі номери, якщо дзвінок був занадто коротким.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незайвим буде звернути увагу на комбінації цифр на початку номера. Наприклад, з коду +0 800 починаються безкоштовні номери, якими часто користуються різні компанії. З таких номерів можуть телефонувати рекламники та спамери.

Експерт звернув увагу, що інформацію про невідомий номер можна пошукати в інтернеті. Також є різні програми-визначники номерів, які можуть підказати, хто перебуває на іншому кінці дроту.

З огляду на те, що аферисти зараз здатні згенерувати будь-який номер телефону: банку, колег і близьких людей, навіть під час дзвінка від знайомої людини варто насторожитися, якщо вона зателефонувала вам у незвичний для цього час доби, і при першій же підозрі краще припинити розмову.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.