Що краще – телевізор чи ігровий монітор. Що вибрати

Монітор чи телевізор - що краще для ігор? Розповідаємо про всі плюси та мінуси обох рішень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Скласти ідеальний ігровий комплект зовсім не так просто, як може здатися на перший погляд. Навіть якщо у вас є правильне обладнання, таке як ПК або ноутбук, неправильно підібрані периферійні пристрої можуть суттєво зіпсувати кінцевий ефект. Саме тому варто приділяти більше уваги таким елементам – це просто зробить нас набагато більш обізнаними споживачами, які точно знатимуть, у що вкладати гроші.

Цікаве питання, яке останнім часом обговорюється, – що краще для ігор: телевізор чи монітор. Звичайно, вибір правильного екрану для комп’ютера надзвичайно важливий не тільки для ігор, але й для повсякденного використання, але все ж варто детальніше зупинитися на відповіді на це питання. Виявляється, відповідь зовсім не така очевидна, як може здатися на перший погляд (sic!).

Монітор чи телевізор – який екран краще для ігор?

Чи справді телевізор як монітор має сенс? Ну, це залежить від конкретного випадку, хоча така відповідь не полегшує процес прийняття рішення. Втім, в даному випадку таке твердження підходить дуже добре – адже багато що залежить від того, яким саме ігровим телевізором ви хочете себе оснастити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що повинен мати відповідний монітор для комп’ютера або монітор для ноутбука, щоб якнайкраще виконувати свою функцію в цифрових розвагах? Перш за все – правильну роздільну здатність, але, звичайно, це ще не все. Також дуже важливим є час відгуку екрану, тобто інтервал між виконанням дії та її відображенням на екрані. Частота оновлення також є важливим фактором.

Так що ж краще – монітор чи телевізор для ПК? У більшості випадків, незважаючи ні на що, монітор, що не означає, однак, що ми повинні відразу ж нехтувати телевізорами. Ігрових моніторів на ринку набагато більше, ніж ігрових телевізорів (так, є й такі моделі!). Такі конструкції також краще пристосовані для відображення білого кольору, з яким ми дуже часто стикаємося під час роботи за комп’ютером, не кажучи вже про режими захисту очей. Якщо ви коли-небудь намагалися використовувати дешевий телевізор як монітор, то, можливо, вже на власному досвіді переконалися, що дивитися на телевізор з такої близької відстані протягом декількох хвилин – це миттєвий головний біль і біль в очах. Це досить серйозна проблема. Чи підійде телевізор? Так, але він повинен бути придатним для такої функції – найперший-ліпший телевізор тут точно не підійде.

Чи можна використовувати монітор як телевізор?

Але давайте на мить розвернемо питання, адже тут воно стає не менш цікавим – чи може монітор використовуватися як телевізор? Теоретично, ми просто запитуємо практично те ж саме, що і в питанні про те, що краще: монітор або телевізор для комп’ютера. Адже за підтекстом ми хочемо дізнатися, чи може телевізор бути монітором. Однак, виявляється, що… монітор скоріше буде діяти як телевізор, ніж телевізор – як монітор! Ми можемо легко знайти, наприклад, монітори з функцією телевізора, і такі конструкції зазвичай пристосовані для показу дуже чіткого зображення.

Звичайно, є проблема з діагоналлю – тут телевізор виграє беззаперечно – але з точки зору чистої якості монітор легко може бути телевізором, якщо, звичайно, у нього є дуже популярний зараз HDMI-роз’єм.

Монітор чи телевізор для комп’ютера?

Гаразд, ми вже дуже довго говоримо про монітор і телевізор. Що буде кращим варіантом? Підсумовуючи тему, телевізор не завжди буде хорошим варіантом. Монітор для комп’ютера – найнадійніший вибір. Однак правильний телевізор зможе впоратися із завданням, яке ми перед ним поставимо, і про це також варто пам’ятати.

Який монітор з функцією телевізора вибрати?

Якщо ми хочемо купити монітор з функцією телевізора, ми повинні звернути увагу на кілька речей. Перш за все, якість зображення буде дуже важливою – вона повинна бути найкращою з можливих.

Також варто зробити ставку на монітор з більшою діагоналлю. Мінімальною вважається діагональ 22 дюйми, але для комфортного перегляду фільмів, серіалів або телепередач варто подумати про 24″, 28″ або навіть більший монітор. Звичайно, варто також переконатися, що монітор, про який йде мова, має ТВ-тюнер.

Монітор для телевізора чи консолі?

У випадку з комп’ютерами або ноутбуками питання зрозуміле, але… як щодо приставок? Це пристрій, який, тим не менш, найсильніше асоціюється у нас з диванними іграми, тобто підключенням до телевізора. Не будемо приховувати, що консолі набагато краще підходять для таких пристроїв, ніж комп’ютери, і в цьому відношенні телевізор покаже себе набагато краще. Моніторам, втім, є що сказати в цьому аспекті. Адже дуже часто вони є конструкціями, призначеними для ігор, а консоль – як неважко здогадатися – дуже добре вписується в це визначення. То що ж краще: телевізор чи монітор для приставки? Усе залежить від того, як ми використовуємо обладнання. Комп’ютер набагато краще підходить для ігор з друзями, тоді як монітор – для ігор наодинці.

Як вибрати телевізор для ігор?

Ми вже згадували, що з точки зору ігор на телевізорі багато що залежить від самої моделі. Тому нас не повинно дивувати, що на ринку можна знайти навіть ігрові телевізори. Однак незалежно від того, шукаємо ми потрібний екран серед звичайних телевізорів чи серед спеціалізованого ігрового обладнання, нам потрібно пам’ятати про кілька ключових параметрів, які дійсно визначатимуть задоволення від гри.

Якщо телевізор має слугувати саме телевізором під час гри, а не імітувати монітор, варто робити ставку на екран з діагоналлю не менше 42-48 дюймів, хоча, звісно, більші рішення також є в ціновому діапазоні. Роздільна здатність також дуже важлива – абсолютним мінімумом тут є екран Full HD, але з такими великими телевізорами варто з самого початку робити ставку на екрани з роздільною здатністю 4K. Завдяки цьому нас не будуть кусати окремі пікселі, що з’являються на екрані. Питання частоти оновлення екрану також дуже важливе. Знову ж таки, ми можемо згадати межу прийнятності, яка становить 60 Гц, але найкраще шукати телевізори, що пропонують не менше 120 Гц. Це гарантує, що зображення буде завжди плавним і матиме чудову чутливість.

Як налаштувати телевізор для ігор?

Якщо ви вже вирішили використовувати телевізор для ігор – чи то на консолі, чи, можливо, ви думаєте про те, як підключити ноутбук до телевізора, – очевидно, варто знати, як розташувати монітор так, щоб ви отримували максимальне задоволення від гри і не дратувалися час від часу. Зрештою, в чому тоді полягає задоволення?

Телевізори часто за замовчуванням налаштовані на високу різкість, що не дуже добре працює в іграх – варто погратися з налаштуваннями, а також з кольорами, контрастністю та підсвічуванням. Що стосується відстані, то тут все просто – чим менший екран, тим ближче ви повинні сидіти. Коли справа доходить до ігор, 50-дюймовий телевізор вже дасть нам можливість насолоджуватися гарним зображенням з відстані 2 метрів – але переміщення далі може бути складним.

Якими характеристиками повинен володіти найкращий ігровий монітор?
Важко однозначно визначити, що таке найкращий ігровий монітор. Перш за все, він буде характеризуватися відмінною якістю зображення, мінімальною затримкою вхідного сигналу, дуже хорошою частотою оновлення і можливістю розширювати картинку без необхідності задаватися питанням, як підключити 2 монітори, коли перший не працює.

Як підключити комп’ютер до телевізора?

Як підключити комп’ютер до телевізора? Загалом, це дуже просто – просто візьміть кабель HDMI і налаштуйте відповідне джерело зображення на телевізорі – ось і все!

Такою ж є відповідь на питання, як підключити ноутбук до телевізора або як поділитися екраном з ноутбука на телевізор (пам’ятайте, що в цьому випадку зображення можна дублювати або розширювати). Однак ситуація ускладнюється, коли наш комп’ютер не має роз’єму HDMI. Ми можемо погратися з адаптерами або пошукати модель, яка має, наприклад, роз’єм VGA або DVI, популярний у старих комп’ютерах. Ми також можемо використовувати телевізор як другий монітор. У цьому випадку процес такий самий, як і для інших екранів. Якщо ви знаєте, як підключити монітор до комп’ютера, ви зробите те саме з телевізором, просто підключивши його до другого вільного роз’єму (якщо він є на вашому комп’ютері).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.