Додатки, які я завжди відключаю на Android смартфонах

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо пам’ять смартфона забити непотрібними додатками, він буде раз у раз демонструвати різні баги і збої. Телефони з ОС Android надходять у продаж з безліччю рекламних додатків, встановлених за замовчуванням. Швидше за все, більшу частину з них ви не використовуєте. Деякі програми виробник не дозволяє видалити, але їх можна відключити.

Почистивши свій смартфон від заводського інтерфейсу, ви не тільки звільните на ньому пам’ять, а й позбудетеся зайвих робочих столів, що зробить експлуатацію телефону зручнішою і приємнішою.

LinkedIn, Facebook, Gmail

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви не користуєтеся електронною поштою і не сидите в цих соціальних мережах з телефону, то ці додатки вам ні до чого. А вже якщо ви навіть не є зареєстрованим користувачем цих сайтів, то сміливо відключайте їхні мобільні додатки.

Duo

Далеко не найпопулярніший месенджер, мої знайомі ним не користуються, тому сміливо видаляю цей додаток. Skype, Viber або WhatsApp набагато зручніші для ведення листування та здійснення відео-дзвінків.

YouTube

Мати на смартфоні додаток найпопулярнішого відеохостингу зручно, якщо не замислюватися над тим, який обсяг пам’яті він з’їдає. Якщо ви не з тих, хто постійно залипає у відео-ролики на YouTube, то раджу видалити цей додаток.

Briefing

Даремний застосунок, який ще й сприяє передчасній розрядці акумулятора. Він являє собою спеціальний новинний робочий стіл, якому можна знайти більш зручний аналог. Особисто мені зручніше читати новини в браузері, ніж у подібних додатках.

PowerPoint

Я не знаю людей, які роблять презентації в цьому конструкторі, тому вважаю цей додаток абсолютно марним для більшості власників смартфонів.

Додатки від Google

Google Фото вивантажує всі фото і відео з телефону в хмарне сховище від Google, де файли зберігаються необмежену кількість часу. Зручно, але далеко не всім це потрібно. Додаток пристойно витрачає заряд акумулятора і досить часто надсилає різні нагадування про ваші фотографії, створює з них слайд-шоу.

Google Музика – зручний плеєр із платною підпискою. Якщо ви слухаєте музику в інших сервісах, то сенсу залишати цей застосунок на смартфоні немає.

Google Фільми просить оплатити перегляд кожного фільму, до того ж багато фільмів представлено тільки в оригіналі, без перекладу російською мовою.

Google Диск і OneDrive

Ці додатки можуть бути корисними і зручними тільки для користувачів, які звикли зберігати свої дані на хмарних серверах. Але зайти в хмару можна з будь-якого браузера, не захаращуючи пам’ять смартфона.

Що ще можна видалити з телефону?

У вашому смартфоні багато корисних функцій, які особисто для вас не становлять інтересу, а навантаження на процесор створюють. Наприклад:

  • Здоров’я
  • Компас
  • Карти
  • Погода
  • Нотатки
  • Браузери
  • Ігри
  • Поради
  • Сканер

Видалення непотрібного ПЗ не виведе з ладу ваш смартфон. До того ж, завжди можна зайти в магазин Google Play і вбити в пошуку назву програми, яку ви хочете повернути. Можливо, там знайдуться і цікавіші аналоги, тож боятися наводити лад у телефоні не варто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.