Чому телефон може швидко розряджатися. Причини та рішення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для початку варто обмовитися, що тут не буде 100% рішення, якщо у вас вже здулася батарея. Я опишу найпоширеніші причини розрядки і можливі шляхи вирішення. Напишіть у коментарях, допомогло вам це чи ні. Або можете запропонувати свої рішення.

Перша причина

Перша причина – це прошивки. Буває таке, що виробники смартфонів у чомусь помиляються, і від нових прошивок стає все тільки гірше. І якщо ви вчора оновилися, а сьогодні у вас смартфон став розряджатися в 2 рази швидше, то причина очевидна.

Рішення: Відкотіться до минулої прошивки, якщо у вас є така можливість, а ще краще перед будь-яким оновленням робіть бекап. Або чекайте нового оновлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Друга причина

Друга причина, вже більш серйозна. Це вірусна атака або майнери. Вони працюють у фоні та поглинають ваш заряд батареї величезними порціями. Варто звернути увагу на цю причину, якщо ви нещодавно щось завантажували з підозрілих сайтів або ж встановлювали додаток невідомого розробника.

Рішення: Перевірте вбудованим антивірусом ваш телефон або скачайте з маркету. Якщо це не допомогло, то підключіть смартфон до комп’ютера. Крайній захід – повне скидання смартфона до заводських налаштувань. Як форматування на ПК.

Третя причина

Ще одна важлива причина – це ваш екран. Зустрічав багатьох друзів, у яких майже завжди максимальна яскравість. Не дивно, що смартфон у них розряджається за півдня!

Рішення: поставте налаштування автояскравості, навіть у найдешевших телефонах цей датчик працює нормально. Це навіть не вирішення проблеми, а рекомендація для пристрою будь-якої новизни, навіть якщо вчора ви купили новенький флагман.

Четверта причина

Ваші засоби зв’язку такі як GPS, Bluetooth, 3G і 4G, автоповорот екрана. Так само потужні ігри, в які ви граєте. Особливо в іграх стежте за нагріванням, на акумулятор це впливає негативно.

Рішення: Чим більше непотрібних функцій ви вимкнете – тим більше заряду у вас залишиться. Проста арифметика. Знизьте налаштування графіки в іграх.

П’ята причина

Ну і нарешті найголовніша та найелементарніша причина – фізичний знос або поломка батареї. Якщо минулі рішення не допомогли, то причина саме в батареї, особливо якщо у вас дешевий смартфон або ви купили його роки 2 тому.

Рішення: Тут залишається тільки ремонт або заміна батареї, яка втратила свою заводську ємність.

Висновок

Завдяки адекватному ставленню до свого пристрою, грамотному налаштуванню і розумінню, що витрата енергії залежить від ваших же дій (якщо батарея не зламана, звичайно), ваш телефон може працювати роками без заміни батареї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.