Названо 9 ефективних способів посилити сигнал Wi-Fi вашого роутера

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Погане покриття Wi-Fi у вашій квартирі – це не кінець світу! Все, що вам потрібно зробити, це дізнатися, як посилити сигнал Wi-Fi вашого роутера. Всупереч тому, що ви можете подумати, іноді не так вже й багато потрібно для того, щоб якість бездротового сигналу помітно покращилася. Дізнайтеся про 9 ефективних способів збільшити радіус дії Wi-Fi вашого маршрутизатора, щоб ви могли виходити в Інтернет у кожному куточку вашого будинку!

  1. Wi-Fi роутер – не ховайте його в шафу

У вашого Wi-Fi роутера є місце в підсобному приміщенні? Або ви заховали його в шафу і дивуєтеся, що Wi-Fi у вашому будинку або квартирі поганий? Можливо, варто звернути увагу на те, як збільшити радіус дії нашої домашньої мережі? У цьому немає нічого незвичайного – ваш роутер повинен знаходитися в такому місці, де сигнал зустрічає якомога менше перешкод. Забудьте про нижню частину шафи, комори під сходами та інші подібні схованки. Найкраще розмістити роутер на підвищенні (наприклад, на шафі) в центральному місці в квартирі або будинку, оскільки сигнал рівномірно поширюється навколо нього. Цього може бути достатньо для значного покращення якості сигналу.

2. Перевірте, як розташована антена на роутері

Антени на роутерах поширюють сигнал в сторони, тому якщо у вас одноповерхова квартира, достатньо однієї антени. Однак, якщо ви живете в двоповерховому будинку або двоповерховій квартирі і хочете, щоб сигнал Wi-Fi був як на першому, так і на другому поверсі, найкращим рішенням буде розмістити в роутері 2 антени – одну вертикально, а іншу горизонтально, щоб посилати сигнал вгору і вниз. Це дозволить позбутися проблеми поганого покриття Wi-Fi сигналу на вашому ноутбуці або смартфоні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

3. Змініть частоту на 5 ГГц

Wi-Fi роутери автоматично налаштовані на роботу на частоті 2,4 ГГц. На жаль, ця ж частота використовується:

  • інші Wi-Fi мережі, розташовані поблизу,
  • мікрохвильові печі (дрібна побутова техніка),
  • іграшки, наприклад, машинки на дистанційному управлінні.
  • електронні няні
  • приставки xbox
  • офісне обладнання

Як наслідок, сигнал часто перекривається іншими пристроями. Як посилити сигнал роутера? Найкраще придбати роутер, який може працювати на частоті 5 ГГц, яка набагато менш перевантажена, а сигнал більш стабільний через меншу кількість перешкод. Ймовірно, така дія дуже позитивно вплине на наш wifi сигнал і ми отримаємо кращі результати передачі даних.

4. Спробувати інші канали передачі

Не вдається змінити частоту роутера? Є ще одне рішення – вибір каналу передачі вручну. Зміна каналу передачі дуже важлива! Зазвичай такий канал обирає сам роутер, автоматично, але якщо він використовує канал, завантажений іншими мережами, можливі перешкоди. Тому бажано самостійно змінити налаштування на інший, менш завантажений канал (зазвичай 1 або 6).

5. Перевірте потужність маршрутизатора

Думаєте, що ваш роутер працює з максимальною потужністю? Варто звернути на це увагу, тому що…. не обов’язково! Однак, деякі моделі пропонують можливість вручну змінити потужність wifi сигналу на кращу. На частоті 2,4 ГГц максимальна потужність становить 100 мВт. Недостатня потужність може негативно вплинути на збільшення радіусу дії, і наша wifi мережа стане неефективною. Цю опцію можна знайти в розширених налаштуваннях в адміністративній панелі. Залежно від типу пристрою, значення будуть такими:

  • у відсотках,
  • вказані в мілліваттах,
  • вказані як “слабкий”, “середній” і “сильний”.

6. Обирайте ретранслятор – платний, але ефективний

Якщо все, що ви можете зробити самостійно і безкоштовно, не допомогло, і далі у вас погане покриття домашньої мережі, варто подумати про покупку ретранслятора.
Як працює ретранслятор? Як вибрати wifi ретранслятор?

Це пристрій, який приймає сигнал від роутера, потім регенерує і підсилює його, щоб передати далі в кращій якості. Що потрібно зробити, щоб репітер працював максимально ефективно і в той же час правильно посилював сигнал wifi ? Як і у випадку з роутером, необхідно подбати про його правильне розташування. Ретранслятор (підсилювач сигналу wifi):

  • не повинен розташовуватися занадто близько до роутера (бажано посередині, між
  • роутером і пристроєм, який повинен приймати сигнал wifi)
  • повинен бути розміщений в місці з хорошим покриттям.

7. Обирайте професійні точки доступу та покращуйте покриття Wi-Fi у великій будівлі

Точки доступу, також відомі як Access Points, виглядають як маршрутизатор і забезпечують бездротове з’єднання. З їх допомогою можна створити локальну мережу у великій будівлі, наприклад, на підприємстві або в багатоповерховому будинку. Такий пристрій вставляється в розетку, таким чином він вловлює сигнал і передає його.

8. Mesh-мережі – покращуємо покриття Wi-Fi вашого роутера

Як покращити зону дії Wi-Fi вашого роутера? Існує спосіб зробити це – це називається Mesh-мережі, набір Wi-Fi мереж, які утворюють єдину систему і працюють автоматично. Коли ви пересуваєтеся будинком, ваш пристрій автоматично підключається до тієї ж мережі через різні роутери. Таким чином, можна не лише збільшити покриття Wi-Fi (навіть у так званих “сліпих зонах”), але й покращити його якість та усунути перешкоди. Більше про те, як порівнюються комірчасті системи, можна знайти в цій статті

9. Замініть мережеву карту

Проблеми з покриттям і сигналом Wi-Fi не завжди пов’язані з проблемами з роутером. Можливо також, що несправний приймач сигналу, тобто мережева карта. Якщо вона не справляється з прийомом сигналу, і вас цікавить, як посилити сигнал Wi-Fi на ноутбуці, ви можете замінити її на нову або зробити ставку на зовнішню мережеву карту, підключену до комп’ютера або ноутбука через USB-з’єднання.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.