Чому не можна залишати зарядний пристрій постійно увімкненим: названі негативні наслідки

Це дуже шкідлива звичка, яка залишає свої сліди

Давайте будемо чесними, кожен із нас грішить тим, що не виймає зарядний пристрій із розетки практично ніколи. Можливо лише у випадках, коли зарядку потрібно взяти із собою. До чого призводить така звичка?

Як зазначає портал santeplus, якщо ваш зарядний пристрій постійно залишається підключеним до розетки, то в довгостроковій перспективі ця звичка значно вплине на його довговічність та продуктивність. Докладніше — далі.

Чому не можна залишати зарядний пристрій постійно увімкненим

  • Непотрібне споживання енергії

Коли зарядний пристрій підключено до мобільного телефону, його споживана потужність становить від 2 до 3 Вт. У той час, як при підключенні без навантаження воно становить 0,26 вольта. Це здається дуже мінімальним, але згодом це може стати істотнішим.

  • Зменшення терміну служби зарядного пристрою

Зарядні пристрої мають обмежений термін служби і їх довговічність вимірюється в циклах зарядки. Очевидно, що якщо ви не поводитеся з ними правильно, ви значно скоротите термін їхньої служби.

  • Технічні несправності

Заряджання може перегрітися, що може призвести до короткого замикання. А якщо у вас дешевий або поганий кабель, то він явно не прослужить вічно, якщо ви залишатимете його підключеним до мережі на весь день і на всю ніч.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.