Як і чим очистити смартфон від бруду та бактерій: багато хто робить це неправильно

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасні телефони засмічуються не тільки зсередини зайвими файлами та додатками, а й зовні. Поверхня мобільного гаджета в середньому містить 17 тисяч частинок бактерій, що в рази більше, ніж на сидінні унітазу.

У зв’язку з цим слід ретельно і за можливості щодня дезінфікувати свій смартфон та інші гаджети. Як це правильно робити, щоб під час очищення не пошкодити його корпус та інші компоненти – читайте в нашому матеріалі.

Як правильно почистити мобільний телефон – 4 моменти

№1. Замість спиртовмісних спреїв використовуйте вологі серветки

На сайті Apple йдеться, що дисплеї та корпуси смартфонів рекомендується протирати серветками, просоченими 70% ізопропіловим спиртом, 75% етиловим спиртом або дезінфекційними серветками Clorox. Компанія попереджає, що використовувати традиційні засоби для чищення для цієї мети не можна, як і занурювати пристрої в будь-які засоби для чищення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це пов’язано з тим, що спирт і побутові розчини можуть пошкодити захисний шар дисплея, який захищає пристрій від вологи та бруду. Так чи інакше захисне покриття екрана в будь-якому разі зношується з часом, але агресивне чищення може прискорити цей процес.

№2. Заведіть для смартфона м’яку серветку з мікрофібри

Цей матеріал вирізняється своєю м’якістю і тим, що не дряпає поверхню екрана, а також ефективно видаляє пил, бруд і відбитки пальців. Перед використанням такої тканини її слід змочити в мильній воді. Про це, зокрема, згадується на сайті Samsung.

Незважаючи на те, що більшість сучасних смартфонів мають водонепроникні властивості, під час контакту з рідиною все одно необхідно переконатися, що вона не потрапить всередину пристрою через отвори в корпусі. Apple також радить вимикати пристрої перед чищенням.

№3. Як варіант – ультрафіолетове очищення

Як інструмент для очищення смартфона, існують спеціальні дезінфікуючі пристрої на кшталт Phone Soap. Цей невеликий футляр за $80 призначений для телефона і використовує ультрафіолетове випромінювання для знищення мікробів на його поверхні.

Однак тут варто враховувати, що УФ-світло не видаляє бруд і сліди від жирних пальців з поверхні смартфона. Крім того, деякі типи смартфонів і захисних екранів можуть бути чутливими до УФ-випромінювання, тому необхідно бути обережним під час використання цього методу.

Загалом, для ефективного очищення смартфона рекомендується використовувати комбінацію методів, включно з м’якою серветкою з мікрофібри, вологими серветками або спеціальними очисними засобами, які безпечні для використання на поверхні смартфона.

№4. І не забувайте мити руки

Звучить очевидно, але знищення мікробів на корпусі телефона безглузде без регулярного миття рук. Це водночас найпростіший та найефективніший спосіб захисту від бактерій – тримайте руки чистими та дезінфікованими, і тоді ваш телефон залишиться чистим та дезінфікованим.

Смартфони з кожним роком дорожчають у ціні, тому кожен користувач хоче, щоб їхній девайс прослужив якомога довше. Однак багато хто, навіть не підозрюючи, щодня здійснює або повторює дії, які погіршують роботу їхніх пристроїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.