Які налаштування смартфона краще не чіпати, щоб не поламати його

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хоч і сучасний смартфон надійно захищений від поломки випадковим натисканням чогось, є низка нюансів, про які краще знати недосвідченим користувачам.

Був у мене нещодавно випадок, коли літня сусідка розповіла, що пішла зараз до стільникового оператора писати скаргу, тому що в неї інтернет на смартфоні працює як черепаха ось уже цілих півроку.

Я попросив дати мені подивитися налаштування смартфона і що ви думаєте? Тип мережі був переключений з 4G на 2G і природно жінка не змогла навіть повноцінно завантажувати веб-сторінки. Лише потім вона згадала, що у неї відкрилися налаштування і вона “щось натиснула і забула”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Які налаштування на смартфоні краще не чіпати?

1. Будь-які налаштування мережі

Якщо нічого в цьому не розумієте, то краще не лізти. Та й, як правило, звичайному користувачеві в цих налаштуваннях нічого робити.

Можна залишитися без зв’язку, наприклад, змінивши оператора. Також можна відключити собі доступ в інтернет. Пам’ятаю ще ті часи, коли при неправильно виставленій точці доступу для підключення знімалися великі гроші за доступ в інтернет.

Зараз такого, звісно, немає, але відключити собі якусь можливість випадково можна через налаштування мережі. Бували випадки, що користувачі випадково вимикали другу сімкарту на смартфоні і втрачали важливі дзвінки та SMS повідомлення.

2. Режим розробника

У більшості смартфонів на Android є так званий режим “для розробників”. Отримати цей режим можна за допомогою кількох натискань на версію Android або прошивки в налаштуваннях.

За допомогою режиму розробника можна змінювати найрізноманітніші параметри: апаратне прискорення, роздільну здатність дисплея, вимикати і вмикати різні модулі тощо. Цей режим потрібен, коли ви знаєте, що робите, і вам потрібно налаштувати смартфон більш тонко, або, наприклад, при проблемах і зависаннях пристрою.

3. Спеціальні можливості

У будь-якому смартфоні є можливість збільшити шрифт, інвертувати кольори дисплея, зробити керування жестами, змінити контрастність і колірну схему. Бували випадки, коли користувачі збільшували масштаб на пристрої так, що неможливо було повернутися до налаштувань, щоб їх скасувати.

Потрібно було “тапнути” (натиснути на екран) трьома пальцями, щоб повернути початковий стан екрана. Але вони то про це не знали. До того ж, різні експерименти з кольорами і масштабом можуть призвести до зависання пристрою, особливо це помітно на недорогих смартфонах.

4. Налаштування додатків, які мають доступ до дзвінків і SMS

Зараз у моді різні антиспам додатки, які потрібно тонко налаштовувати. Іноді через неправильне налаштування можна загубити важливі дзвінки чи SMS-повідомлення. Краще почитати в мережі, як правильно налаштувати той чи інший додаток. Бували випадки, що такі додатки блокували SMS і дзвінки від банку.

5. Налаштування камери

Сучасні смартфони мають багаті налаштування камери – змінивши якісь дані можна значно погіршити якість фото, або наприклад, фокус. До подібних налаштувань потрібно підходити максимально обдумано.

6. Налаштування дозволів

Не варто давати дозволи для доступу до SMS і дзвінків незрозумілим і маловідомим додаткам. Наприклад, якщо застосунок, який не має функціоналу дзвінків і надсилання SMS, просить доступ до SMS-сховища, це вже має насторожити. Можливо, цей додаток шкідливий і може за допомогою SMS банку викрасти гроші з рахунку.

Порада

Намагайтеся запам’ятати які налаштування ви змінювали. Рекомендую робити знімок екрана (клавіша живлення + клавіша гучності вниз одночасно), щоб потім зрозуміти що роблять ті чи інші налаштування.

Також варто зрідка переглядати списки ігнорованих. Один раз був випадок, коли я випадково додав в ігнор контакт своєї дружини, і вона не змогла мені додзвонитися – коли я прийшов з роботи додому, довелося довго виправдовуватися, але це вже інша історія.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.