Чим погані піратські програми для комп’ютерів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Через обмеження багато виробників програмного забезпечення відмовляються від роботи в нашій країні. У користувачів виникають проблеми з купівлею софту. Зараз потрібно дійсно примудритися, щоб купити потрібну програму. Потихеньку ожили торренти і так звані “варезники”, звідки можна завантажити потрібний софт, а також “таблетку” для активації. Але чим поганий такий софт? Розберемося в цьому питанні детальніше.

Не завжди остання версія

Як правило, зламані програми сильно відстають. Складно знайти останню версію потрібного софту, адже хакерам потрібен час на те, щоб обійти захист і створити рішення для нормальної роботи програми. У більшості випадків такий софт з’являється на варезниках через 6-12 місяців після виходу. Для великого ПЗ, яке користується популярністю, можливі винятки, але для вузькоспеціального і зовсім може бути відсутнім.

Нестабільна робота програм

Впровадження чужого коду в програму часто призводить до того, що так звані “ламані” програми можуть працювати з помилками. На практиці зустрічалося, що такий софт може раптово припуститися помилки з втратою даних. На 100% довіряти такому програмному забезпеченню точно не варто. До того ж, якщо воно працює із серверами розробника, то компанія може віддалено заблокувати роботу програми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можна заразити свій ПК вірусами

Дуже часто разом із потрібною програмою на додачу йде приховане ПЗ, яке є нічим іншим, як комп’ютерним вірусом. Особливу небезпеку можуть становити так звані активатори. Щоб їх використовувати, потрібно відключити захист Windows і антивірус, а що ця “лікувалка” робить на комп’ютері – залишається невідомим. Перевірка антивірусом нічого не дасть навіть після встановлення – захисне ПЗ може вважати вашу програму шкідливою.

Функціонал програми може бути обмежений

Нещодавно приятель не зміг купити потрібний застосунок – оплата з нашої картки не проходила. Він знайшов зламану версію, витратив дуже багато часу, щоб знайти робочий варіант. Але на жаль – найголовніша функція, яка використовує сервери розробників, просто не працювала. Виводилося ось таке повідомлення:

Але що ж робити?

Пробувати шукати альтернативне безкоштовне ПЗ. Багато хто навіть перейшов заради цього на Linux. Або ж використовувати посередників для оплати потрібного програмного забезпечення та активувати софт з IP-адреси іншої країни за допомогою VPN.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.