ТОП-8 найпоширеніших проблем iPhone і шляхи їх вирішення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone вважається найпопулярнішим смартфоном у світі. Однак, як би Apple не намагалася зробити свої продукти бездоганними, в їхній роботі нерідко виникають проблеми. І мова сьогодні піде про найпоширеніші з них.

Чорний екран

Дзвонить телефон. Ви берете його до рук і бачите чорний екран. Тобто, подивитися, хто телефонує, ви не можете, не кажучи вже про те, щоб відповісти на дзвінок. Чому так відбувається? Річ у тім, що в цей момент система вирішила запустити оновлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це, звичайно ж, добре, але що вам робити? Так, для початку можна перезавантажити телефон. Страшного нічого не станеться, дані не загубляться, а ви зможете спокійно подивитися, хто дзвонив. Якщо це не допомогло, можна скинути налаштування до заводських. Щоправда, цей варіант небажано застосовувати, якщо попередньо не було створено резервну копію даних.

Не тримає заряд

iPhone “славиться” швидкою розрядкою, і це просто не може не дратувати. І, як правило, розряджається телефон у найбільш невідповідний момент. Що з цим можна зробити? Варіантів насправді небагато. Телефони цієї марки з часом втрачають продуктивність, а тому, якщо ресурс акумулятора становить менше 80 відсотків, то краще не зволікати і звернутися до сервісного центру для його заміни.

Можна, звісно, спробувати і самостійно вирішити проблему. Наприклад, перевірити, які програми використовують найбільше заряду, і видалити їх. Але ж усе не видалиш, та й багато з них, як правило, є важливими. Тому єдино правильний вихід – заміна акумулятора.

Телефон упав у воду

Так, усі знають, що на нових моделях iPhone встановлено надійний вологозахист, однак він зовсім не гарантує абсолютну безпеку. Якщо гаджет упав у воду, не варто одразу впадати в паніку, оскільки для його порятунку є кілька дієвих способів.

Неважливо, якої версії телефон, старої чи нової, профілактика в будь-якому разі не зашкодить. Отже, для початку потрібно протерти корпус серветкою, але в жодному разі не вмикати його. Далі – віднести свій улюблений і незамінний гаджет у сервісний центр на ремонт. Це, по суті, все, що можна зробити в цьому випадку.

Не працює екран

Зазвичай це виникає в разі пошкодження екрана, причому навіть маленька подряпинка може призвести до поломки.

Спочатку робимо те ж саме, що й у разі чорного екрана, а саме – перезавантажуємо гаджет. Найчастіше цього буває цілком достатньо. Якщо все ж не вийшло усунути проблему, то, знову ж таки, варто звернутися до майстрів з обслуговування iPhone.

Пошкодження дисплея

Отже, на екрані свого телефону ви розгледіли малесеньку подряпину. Приводу для розслаблення немає, оскільки вона з часом перетвориться на тріщину. Підсумок – непривабливий зовнішній вигляд і зниження рівня захисту від попадання вологи та пилу. Як вирішити цю проблему? Тільки, якщо замінити корпус, і цим знову ж таки мають займатися тільки професійні майстри.

Програмний збій

Як правило, до цієї проблеми призводять механічні пошкодження або програмні неполадки. Вихід один – віддати свій гаджет на перепрошивку. Цей варіант також підходить у разі, якщо ви забули пароль.

Ніяк не підключити Wi-Fi

Для початку рекомендується перезавантажити роутер, щоб переконатися, що проблема не в ньому. Потім можна спробувати відключитися від Wi-Fi і підключитися повторно. Якщо нічого з цього не допомагає, то, найімовірніше, справа в апаратній або програмній проблемі. А це черговий підхід до сервісного центру.

Неробоча камера

Найчастіше камера перестає працювати через механічне пошкодження. Однак є й інші причини: наприклад, збій у програмному забезпеченні або вихід з ладу внутрішніх деталей. Якщо перезавантаження гаджета не допомагає, доведеться йти до фахівця. Але варто врахувати, що, якщо хоча б один із модулів не працює, потрібна заміна камери.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.