Статті

Як правильно користуватися смартфоном, щоб зберегти батарею на довгі роки

Share

Усі ми знаємо, що буквально через два роки, а то й менше, акумуляторна батарея в смартфоні втрачає свої властивості накопичувати енергію. Смартфон починає швидко втрачати заряд і потребує заміни джерела живлення. Але мало хто знає, що цей процес можна істотно уповільнити, адже все залежить від того, як людина користується пристроєм.

Не всі смартфони мають можливість самостійної заміни акумулятора, тому простіше дотримуватися порад, аніж нести до сервіс-центру та платити гроші за заміну джерела живлення.

Правильна експлуатація

Аксіома: що більше споживання енергії, то швидше батарея втрачає свої фізико-хімічні властивості.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поради щодо зниження енергоспоживання:

  • Вивантажуйте (змахуйте) додатки, які ви зараз не використовуєте.
  • Вимикайте непотрібні пункти в шторці налаштувань смартфона. Наприклад, якщо ви вдома і під’єднані до Wi-Fi, то вимкніть мобільну передачу даних. Якщо ви не користуєтеся Bluetooth або NFC також відключайте ці налаштування. Навіть налаштування “Автоповорот екрана” (зміна орієнтації) також є запущеним процесом і витрачає енергію.
  • Не використовуйте пристрій на максимальній яскравості. Не завжди автояскравість адекватно працює: налаштовуйте яскравість самостійно під ваш комфорт.
  • Не перегрівайте пристрій. Якщо смартфон починає сильно грітися на звичайних завданнях, то краще його перезавантажити. Також не бажано використовувати пристрій на зарядці та запускати “важкі” додатки – нагрівання самого телефона негативно впливає на батарею.
  • Слідкуйте за пам’яттю. Рекомендую залишати не менше 2-3 гігабайт пам’яті вільними. Якщо пам’яті мало, то контролер витрачає більше енергії на розподіл файлів у системі.
  • Користуйтеся режимом економії енергії. У цьому режимі багато служб буде вимкнено, що сильно впливає на споживання енергії.

Зауважу, що на енергоспоживання впливає також віддаленість вашого смартфона від базової станції: якщо рівень сигналу всього “1 паличка”, то споживання буде максимальним.

Правильна зарядка

Не тримайте смартфон на зарядці цілий день. Зарядили – вимкнули. Не потрібно “наздоганяти” % заряду, це шкідливо для батареї.

Ставте пристрій на зарядку коли рівень батареї нижчий за 30% і не допускайте повного розряду акумулятора. Часті повні розряди батареї деструктивно діють на ємність.

Порада: щоб такого не допускати, носіть із собою Power Bank (портативний акумулятор).

За можливості користуйтеся оригінальним зарядним пристроєм або універсальним, але не дешевим. Не заряджайте пристрій від невідомих джерел живлення (наприклад, публічні USB розетки).

Слідкуйте за температурою: якщо пристрій нагрівся, то дайте йому охолонути перш ніж ставити підключати до зарядки. Також не варто під’єднувати блок живлення, коли ви зайшли в приміщенні з морозу.

Якщо ви користуєтеся бездротовою зарядкою і пристрій сильно нагрівається в цей момент, то краще відмовитися від такого способу заряджати смартфон. Або спробуйте замінити саму бездротову зарядку.

Слідкуйте за зарядним пристроєм. Якщо ви побачили пошкодження дроту або ознаки оплавлення корпусу, то такий пристрій потрібно замінити на новий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Камера iPhone 16 Pro отримає п’ять основних оновлень, включаючи 6-кратний телеоб’єктив

    Майбутній випуск висококласних флагманів Apple, iPhone 16 Pro і 16 Pro Max, викликає значний ажіотаж,…

    29.04.2024

    Meizu 21 Note з камерою на 50 Мп показали на живих фотографіях

    Незважаючи на заяву компанії Meizu про вихід з бізнесу смартфонів, в мережі з'явився ще один…

    29.04.2024

    “Київстар” змінює тарифи: які будуть оновлені

    Мобільний оператор "Київстар" анонсував зміни у 2-х своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього інтернету в рамках функції Суперсила.…

    29.04.2024

    HTC випустить новий смартфон на Snapdragon 7 Gen 3 (фото)

    Смартфони HTC давно перестали бути масовими, але зникати з ринку не збираються. У Geekbench засвітилася…

    29.04.2024

    iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone

    За чутками, iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone, в якому Apple інтегрує штучний інтелект…

    29.04.2024

    Розкрито нову інформацію про суперфлагман Samsung Galaxy S25 Ultra

    Інформацією про смартфон поділився мережевий аналітик під псевдонімом Sawyergalox. За словами інсайдера, південнокорейський техногігант вирішив…

    29.04.2024