Чим відрізняється AirPods Pro 2 від AirPods Pro

У вересні відбулася презентація новинок компанії Apple, серед яких був оновлений варіант бездротових навушників AirPods Pro 2. На перший погляд відрізнити цю версію від базової досить складно. В огляді розберемося, чи є у нової гарнітури принципові відмінності від попередника: візуальні, технічні та функціональні.

Дизайн і габарити

AirPods Pro 2 виконані у фірмовому футуристичному стилі Apple в білому кольорі. Бездротові вкладиші обох версій мають звичну “ніжку”. Кейс для зберігання і зарядки свіжої моделі має розміри 60х45х21мм і важить 50 грам. AirPods Pro поставляються із зарядним чохлом масою 45.6 грамів.

У новинки з’явилося кріплення для ремінця і решітка динаміка. Тепер кейс зручно носити, не купуючи додаткових футлярів і чохлів. Обидві версії мають ступінь вологозахисту вкладишів за стандартом IPX4, а в оновленої моделі захищений ще й чохол. Самі AirPods Pro і AirPods Pro 2 зовні не відрізняються. Розмір кожного навушника 31х22х24 мм, вага 5.4 г.

Що в коробці

Гарнітура Apple поставляється із зарядним футляром. Також у комплект входить набір із силіконових амбушурів: у Pro 2 – чотирьох розмірів, а у Pro – трьох. Обидві моделі йдуть із кабелем Lightning/USB-C.

Технічні дані

Одна з основних відмінностей двох поколінь бездротових гарнітур Apple – чипи. Роботою Pro 2 керує чип H2, у Pro був встановлений H1. Новий володіє, за заявами розробників, поліпшеною пропускною спроможністю звуку і підвищеною продуктивністю та енергоефективністю. Він робить високі ноти чіткішими, а баси – насиченішими, можливі спотворення звуку мінімізовані. Функція шумозаглушення в новій версії посилена в 2 рази порівняно з попередньою – для повного занурення в музику, розмову або подкасти.

Самі вкладиші обох поколінь оснащені ідентичним набором датчиків – розпізнавання руху, виявлення голосу, натискання, – подвійними мікрофонами з формуванням променя, внутрішнім мікрофоном.

Крім начинки, розробники оновили аудіодрайвери та підсилювач, які зробили звук ще кращим. Змінився також підтримуваний стандарт Bluetooth: 5.3 проти 5.0 у першого покоління навушників.

Чохол свіжої версії оснащений власним вбудованим динаміком. Тепер футляр видає сигнали, коли заряд батареї досягає критичної позначки, навушники з’єдналися з пристроєм, що відтворює, або ви просто загубили кейс у сумці та розшукуєте його за допомогою смартфона.

Функції та технології

Обидва покоління AirPods Pro підтримують аналогічні технології, що вже стали стандартними для гарнітур Apple, але в оновленій версії вони мають поліпшені параметри завдяки новому чипу.

Моделі підтримують активне шумозаглушення. Новинка осені використовує адаптивний режим прозорості, який робить телефонні розмови через гарнітуру ще комфортнішими. І перша, і друга версії підтримують просторове відтворення звуку з функцією відстеження рухів голови. Вентиляційна система сприяє вирівнюванню тиску всередині навушника та зберігає комфорт під час прослуховування гучної музики.

AirPods Pro обох поколінь дають змогу ділитися музикою, подкастами та аудіокнигами з іншими пристроями Apple. Потрібно лише піднести навушники до телефона, планшета або телевізора.

Управління

Вбудовані датчики дають змогу легко керувати навушниками. Натисканнями можна, наприклад, увімкнути відтворення або зупинити, щоб відповісти на телефонний дзвінок, перемотати треки вперед або назад. Ці функції аналогічні в обох моделей. Утримування пальця на вкладиші перемикає пристрій з режиму шумозаглушення на прозорий і назад.

Навушники першого і другого поколінь розуміють голосові команди завдяки підтримці асистента Siri. Важлива особливість AirPods Pro 2 – підтримка свайп-рухів, вгору/вниз по “ніжці” навушника, за допомогою яких можна регулювати гучність.

Автономність і зарядка

Чохол обох моделей підтримує швидку зарядку MagSafe. Він може також працювати із зарядним пристроєм Qi і роз’ємом Lightning. П’ятихвилинна пауза в кейсі заповнює заряд батареї навушників, якого вистачить на годину роботи.

Тепер загальний час автономності гарнітури з підзарядкою від футляра становить до 30 годин – на шість годин довше, ніж у попередній версії. Для заповнення заряду акумулятора вистачить півгодини, після чого AirPods Pro 2 може пропрацювати до 6 годин у режимі прослуховування музики і до 4.5 годин у режимі розмови. Відчутно більше – порівняно з 5 і 3.5 години відповідно у версії Pro.

Підсумок

AirPods Pro 2 зовні не відрізняються від першого покоління навушників. Чохол важить трохи більше за рахунок вбудованого динаміка – він отримав зручне кріплення для ремінця, а також захист від вологи і поту. Новий, потужніший чип робить роботу пристрою швидшою, а якість звуку – ще вищою порівняно з попередньою моделлю. Аудіотехнології в обох версіях ідентичні, але в Pro 2 вони більш просунуті за рахунок чіпа і оновлень. В управлінні нова модель отримала функцію регулювання гучності за допомогою свайпа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.