Як зрозуміти, що за вами стежать через камеру

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Є кілька способів визначити, чи стежать за вами через камеру смартфона і припинити стеження.

Насамперед потрібно подивитися, чи є у завантажуваних додатків доступ до камери. Він може бути як у відомих додатків і месенджерів, так і не найважливіших програм. Якщо доступ є, то його слід відключити і в майбутньому погоджуватися на подібні запити від додатків. Більшості додатків і зовсім не потрібна камера.

Варто звернути увагу і на те, що безперервна робота камери призвела б до швидкої розрядки смартфона. Тому обчислити стеження можна, перевіривши витрату енергії. Для цього потрібно в меню “Налаштування” вибрати пункт “Акумулятор” і подивитися відомості про енергоспоживання. Якщо воно в основному йде через камеру – підозри небезпідставні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також можна перевірити витрату трафіку – безперервна трансляція відео з камери може швидко вичерпати ліміт. Крім того, в налаштуваннях камери можна обмежити їй мережеві підключення.

Для особливо недовірливих, за словами Тимофєєва, є найправильніше рішення “вберегтися” – купити чохол зі шторками камер, і будь-яка потреба занурюватися в думки про пристрій додатків відпаде. Але спершу поставте собі запитання – а чи так ви цікавите спецслужби або шпигунів, щоб вони відстежували ваші щоденні дії, витрачаючи на це час і ресурси?

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.