Чи можна користуватися смартфоном під час заряджання

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З приходом у наше життя електронних пристроїв багато чого змінилося, і дехто вже не уявляє життя, наприклад, без смартфона. Так, телефон уже давно перестав бути просто засобом зв’язку через мобільну мережу, він став можливістю навчатися, заробляти гроші, розважатися і займатися хобі.

На жаль, поки що проблема обмеженості часу роботи смартфона від акумулятора нікуди не поділася. Я про те, що сучасні смартфони при дуже активному використанні тримаються максимум близько доби, а потім їх потрібно заряджати.

Хоча розробки в напрямку більш “довгограючих” батарей ведуться вже досить давно, але поки що це дорогі технології, не доступні простим користувачам. Великий крок у вирішенні цієї проблеми виробники зробили, розробляючи швидку зарядку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Деякі сучасні смартфони можна повністю зарядити приблизно за годину, або навіть менше. Це все стало можливим завдяки впровадженню сучасних технологій. Але все ж як не крути, іноді є потреба користуватися смартфоном під час зарядки. Можна чи не можна?

Розглянемо кілька пунктів

Нагрівання телефону і зарядного блока. Таке цілком може відбуватися, якщо користуватися смартфоном у той час як він підключений до зарядного пристрою. Виробники не забороняють користуватися смартфоном під час його підзарядки.

Але все ж я рекомендую спостерігати за нагріванням смартфона і якщо він став нагріватися дуже сильно, то краще відкласти його до завершення зарядки. Занадто висока температура може негативно позначатися на компонентах телефону, зокрема й на акумуляторі.

Нагрівання відбувається в процесорі і в самому акумуляторі, така специфіка їхньої роботи. Нагрівання також може бути через використання неоригінальних зарядних пристроїв. Обов’язково використовуйте тільки оригінальні зарядні пристрої та дроти, це безпечно.

Повільна підзарядка

Ще один момент, який варто враховувати, це повільне підзаряджання смартфона. Тобто ваш смартфон просто буде дуже повільно заряджатися, якщо ви будете його активно використовувати поки він заряджається. Все тому, що отриманий заряд одразу витрачатиметься і не встигає накопичитися, бо екран телефона увімкнений, а сам він активно використовується.

Тому, якщо смартфон потрібно зарядити швидше, то найкраще його не використовувати, а почекати, поки він зарядиться повністю.

Якщо ви обираєте смартфон, то зверніть увагу на функцію швидкої зарядки, зараз це доволі поширено. Ця функція дуже корисна і покликана заощадити ваш час. Швидко підзарядив – користуйся цілий день, зручно.

Підіб’ємо підсумок

Користуватися смартфоном під час зарядки можна і нічого страшного в цьому немає. Однак, важливо щоб при цьому в смартфоні був оригінальних акумулятор і зарядка для нього була теж оригінальна. Це убезпечить використання смартфона від нагрівання і навіть загоряння.

Не варто також забувати про швидкість зарядки, бо під час його активного використання заряд витрачається швидко і телефон просто не встигає заряджатися або заряджається дуже повільно.

Звичайно ж, якщо нам потрібен телефон, то потрібно ним користуватися і не переживати про те, що він на зарядці. Особисто в мене часто буває, що під час підзарядки потрібно щось зробити на смартфоні, тому я його використовую.

У кожного свій сценарій використання і не потрібно підлаштовуватися під інших. Головне, щоб смартфон приносив користь і служив вірою і правдою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.