Чи безпечно заряджати телефон у громадських місцях

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У наш час дедалі більше людей ходять із двома-трьома ґаджетами і можливість зарядити їх у будь-якому місці стає дедалі важливішою. Місця загального користування, включно з торговими центрами, залами ресторанів і кафе, поїздами, вокзалами та аеропортами, почали встановлювати загальнодоступні зарядки.

Деякі з них пропонують звичайні розетки, які вимагають використання тривалої зарядки, у деяких місцях встановлені USB-порти, а іноді просто дроти, які необхідно під’єднати до роз’єму вашого телефона. І виникає логічне запитання, чи безпечно заряджати в аеропорту або інших місцях ваші гаджети?

Шкідливі програми

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно ФБР попередило, що зарядка айфонів у громадських місцях небезпечна. Це пов’язано з розвитком шкідливих програм, які можуть випадково потрапити на ваш пристрій. Однак ви можете захистити свої дані, якщо дотримуватиметеся кількох простих правил.

Айфони та їхня безпека

Якщо раніше ви не з’єднували свій iPhone з цим комп’ютером, зверніть увагу, що для встановлення зв’язку вам необхідно розблокувати телефон і вибрати спосіб підключення. На дисплеї ви побачите запитання: “Ви довіряєте цьому комп’ютеру?”. Підтвердіть своєю відповіддю доступ, і ваш iPhone буде розпізнано як зовнішній диск з повним доступом. Однак, якщо ви захочете завантажити файли на свій смартфон, вам знадобиться iTunes або Finder, і ви зможете додати файл у певний додаток. Завдяки безпечній системі iOS, різні додатки не мають доступу до всіх файлів, тільки до необхідних для них.

Як же вчинити, якщо ви хочете просто зарядити девайс? Відповідь проста: завжди натискайте кнопку “Не довіряти” при підключенні. Особливо, якщо не впевнені в безпеці USB-пристрою, що підключається. Наприклад, якщо вам довелося гаджет заряджати в поїзді або торговому центрі. Але не хвилюйтеся, у більшості випадків, якщо ви під’єднали загальнодоступний зарядний пристрій до свого iPhone, то він приховає всі файли і папки, а зарядка продовжить працювати. Apple стежить за захистом даних користувачів.

Смартфони на платформі Андроїд

Якщо ж ви використовуєте Андроїд-смартфон, то при підключенні до комп’ютера на екрані також з’явиться повідомлення з варіантами підключення. Якщо вибрати “Без передачі даних”, то пристрій просто зарядиться.

Важливо пам’ятати, що завантажити на ваш телефон дані зловмисникам буде складно, якщо ви тільки не зробите це самостійно. Плюс до всього злом смартфона вимагає доступу до самого пристрою і займає багато часу. Жодної логіки не має попередження ФБР про можливу небезпеку підключення до невідомих USB-портів.

Якщо ви все ж таки боїтеся за безпеку даних, радимо використовувати власну зарядку для вашого пристрою або звичайні розетки. Загалом, не панікуйте і будьте уважні. Для більшості користувачів, натискання кнопок “Не довіряти” або “Без передачі даних” буде достатньо, щоб захистити свої дані.

Таким чином, зарядка телефону в громадських місцях є простим і зручним рішенням, але ви повинні бути обережними, щоб захистити свої дані від шкідливих програм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.