Як зберегти акумулятор смартфона в оптимальному стані

Смартфони є одними з найпопулярніших пристроїв на ринку, а їхні поточні моделі мають потужне обладнання та можливості. Довгий час основним недоліком мобільних телефонів був акумулятор. Це також найнебезпечніший компонент, який може спричинити серйозні пошкодження і травми в разі неправильного використання пристрою.

GizChina дає кілька корисних порад щодо кращого захисту акумулятора смартфона і дії, які не слід робити, оскільки вони можуть пошкодити пристрій.

Чого не можна робити з пристроями з літієвими батареями

У більшості сучасних смартфонів використовуються літієві батареї. У них багато переваг, але є й недоліки. Це те, що необхідно зробити, щоб знизити ризик пошкодження.

Уникайте падінь з висоти

Якщо людина не піклуватиметься про свій телефон і регулярно його кидатиме, це неминуче призведе до проблем. Найбільш очевидне – зламається дисплей. Однак сильне падіння також може пошкодити акумулятор. Навіть непомітні внутрішні пошкодження можуть спричинити плавлення та реакцію хімікатів, що призведе до перегріву або навіть загоряння акумулятора.

Уникайте надмірної напруги

Батареї виконують хімічний процес, у результаті якого виробляється електрика. Під час заряджання надто високою напругою цей процес може порушитися і призвести до виходу акумулятора з ладу або більш серйозних наслідків. Тому слід використовувати тільки схвалені виробником кабелі та зарядні пристрої.

Не заряджайте акумулятор занадто довго

Багато людей вважають, що залишити телефон під’єднаним до зарядного пристрою після повного заряду, не проблема. У нових смартфонах дійсно є системи захисту, які не дають змоги електриці від зарядного пристрою досягати батареї після завершення заряджання. Однак, якщо сама батарея перебуває не в оптимальному стані, може статися перезарядка, що може призвести до подальшого пошкодження.

Не використовуйте дешеві зарядні пристрої

Неоригінальні та неякісні зарядні пристрої можуть створити для акумулятора смартфона масу проблем. Вони не відповідатимуть вимогам виробника і, отже, не забезпечать адекватною зарядкою акумулятор. Ризиком цього знову може бути перезарядка та пошкодження акумулятора.

Не заряджайте за високих температур

Оптимальна температура навколишнього середовища для заряджання становить близько 25 градусів Цельсія. Сам процес заряджання також виділяє тепло, тому, якщо пристрій заряджається за вищою температурою, ймовірність пошкодження або перегрівання акумулятора набагато вища. Принаймні, це скоротить акумулятору життя.

Швидке заряджання не зашкодить акумулятору

Системи швидкого заряджання стали дуже популярними, але є побоювання, що вони можуть пошкодити акумулятор. Насправді це не так. Телефони, що підтримують цю технологію, сконструйовані таким чином, щоб не пошкодити акумулятор.

Висновок

Термін служби батареї залежить від циклів заряджання і розряджання. Акумулятори зазвичай розраховані на 500 циклів, один повний цикл вважається повним розрядженням і зарядкою. Тобто занадто часте вмикання телефону в розетку після заряджання може скоротити термін служби батареї. Це також збільшить ризик здуття батареї, що означає незворотне пошкодження і необхідність заміни. Однак при простих заходах по догляду за акумулятором ризик виникнення проблем мінімальний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.