Чи можна вводити дані своєї картки на сайтах – як убезпечити себе

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Так, ви можете вводити свої дані картки на сайтах, якщо впевнені в їхній надійності. Однак, є кілька правил, яких слід дотримуватися, щоб убезпечити себе:

Реклама

1. Перевіряйте справжність сайту. Переконайтеся, що URL-адреса сайту починається з “https: / / /”, а в адресному рядку присутній значок замка. Це вказує на те, що сайт захищений SSL-сертифікатом.

2. Використовуйте кредитну картку. Якщо у вас є можливість, використовуйте кредитну карту замість дебетової. Також можна використовувати Paypal або Venmo для покупок в Інтернеті.

3. Використовуйте якісний антивірус і захист браузера. Встановіть захист браузера та антивірусне ПЗ, щоб захистити себе від вірусів і шкідливих програм.

4. Уникайте загальнодоступних мереж Wi-Fi. Ніколи не вводьте деталі своєї картки на сайті, коли під’єднані до спільної точки доступу Wi-Fi, наприклад, в аеропорту або в кафе.

5. Ніколи не зберігайте дані картки на сайтах. Не зберігайте дані картки на сайтах, дозволивши сайту запам’ятати ваші дані.

6. Перевіряйте сторонні сертифікати. Якщо сайт має сертифікат безпеки, перевірте, ким він був виданий, і переконайтеся, що він дійсний.

7. Ретельно перевіряйте свої виписки. Регулярно перевіряйте свої виписки за карткою, щоб переконатися, що немає незаконних операцій.

8. Не давайте нікому свої дані. Ніколи не розкривайте дані своєї картки або інші конфіденційні дані жодній сторонній особі.

Дотримання цих правил дасть вам змогу здійснювати покупки в Інтернеті безпечно.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ